Trap

Het lijkt hier rustig, maar dat was het niet. Er is in de tussentijd juist enorm veel gebeurd.
Ik had het gevoel continue in een spagaat te zitten om mensen tevreden te stellen. Vermoeiend, en geen behoefte gehad om hier iets over te loggen.

Ondertussen hebben we ook een aantal knopen doorgehakt.
Zo hebben wij besloten om onze badkamer te gaan/laten verbouwen. Hierover t.z.t. meer.
Een andere klus is na 8 jaar ook eindelijk geklaard: de onderkant van de trap naar de tweede verdieping.
Dit hebben we een schilder laten doen. Met een trapje op een trap staan? Mij niet gezien!
De onderkant is nu van geel hoogglans (lelijk glimmend) naar wit zijdeglans. Een enorme verbetering en daardoor lijkt het ook stukken lichter in het trappengat. Daarbij zijn alle gaten en kieren nu ook dicht. Kortom: perfect!
(foto is helaas niet perfect)

2016

Zo, daar is hij dan: de laatste dag van 2016.
Een jaar waarin best veel gebeurd is. Skip die hier weer regelmatig op visite was, of logeerde.
Bente die een hamster kreeg van school maar daar helaas maar een half jaar plezier van heeft gehad. Inmiddels heeft ze een andere hamster.
Snuf, ons suffe konijn die eind 2015 er tussen uit leek te piepen, en toch er weer bovenop krabbelde. Hij is er nog steeds :-)
Maarten die weer een jaar achter de rug heeft met diverse uitstapjes voor het werk naar het buitenland.
Bente die geen brugpieper meer is en ondertussen een hele dame begint te worden.
Paulien die geslaagd is voor de Mavo. Inmiddels "woont" ze al weer 4 maanden in Spanje, en ondanks wat tegenslagen slaat ze zich er daar super door heen.
Ik wens iedereen een goed uiteinde en een zeer voorspoedig 2017.
2017, het jaar van de haan. Benieuwd wat het ons allemaal gaat brengen.

Leuke prijs

Ongeveer twee weken geleden ontving ik een mail van Coco Cola. Je kon een winterbarbecue winnen.
Heel eenvoudig; op de link klikken was voldoende.
Niet geschoten is altijd mis, dus ik waagde het erop alhoewel de kans hem te winnennatuurlijk ontzettend klein zou zijn.
Tot mijn grote verbazing kreeg ik vorige week een mail dat ik de barbecue gewonnen had. Hij was af te halen bij de Albert Heijn in ons dorp.
Gisteravond hebben we hem opgehaald en het is een erg leuk ding. Dat wordt dus barbecuën i.p.v. gourmetten met de kerst ;-)

Foutje in Mikrogids

Welke docht? Achterdocht? ;-)

Hamster Maan

Vandaag was een droevige dag voor Bente, haar hamster Maan is overleden. We hebben hem samen begraven in de tuin. 
Bente heeft deze hamster in februari van school gekregen. Maan beleefde op jonge leeftijd een opmerkelijk avontuur.
Hoe oud Maan precies was toen hij bij ons kwam weten we niet, maar hij was wel heel erg klein. Hoe klein bleek de eerste avond dat hij bij ons was.


We speelden Monopoly en ik was al uit het spel gespeeld. Ik nam een kijkje bij het kooitje van de hamster en zag hem niet. De rest staakte het spel en we gingen op zoek naar Maan.
Snel checkte ik de kooi van Snuf, ons konijn, die onder de hamsterkooi stond. Niets!
We zochten de hele kamer af, en de paniek hing in de lucht want het beestje bleef spoorloos. Totdat Paulien opnieuw de konijnenkooi checkte en dit zorgvuldiger deed dan ik had gedaan. "Ja, ik heb hem!!".
De opluchting was groot!
Aangezien het hok niet open stond was hij dus tussen de tralies door gekropen. We hebben de dag erna meteen een andere kooi gekocht zodat "Houdini" niet meer kon uitbreken.
Helaas heeft Bente niet erg lang van haar hamster kunnen genieten.

Read More

Reünie

Afgelopen zaterdag had ik een reünie van "de Dissel", mijn middelbare school.
Eerst ben ik uit eten geweest met 3 vriendinnen, bij Groothuis. De stemming zat er al meteen goed in en we hebben er ruim 2 uur gezeten.
Vervolgens op de fiets naar de feestlocatie. Daar kwamen we relatief veel klasgenoten tegen van ons eerste schooljaar. Heel erg leuk om ze na al die jaren weer te ontmoeten. De meeste waren niet erg veranderd.

Ook ontmoete ik een vriendin waar ik in de laatste twee jaar op de Mavo mee bevriend was. Ik had inmiddels weer contact met haar via Facebook.
Wij hebben in Zwolle 6 jaar bij elkaar om de hoek gewoond. Zij had mij één keer gezien in de supermarkt, vlak voor wij gingen verhuizen. Heel apart! En juist daarom zo leuk om nu "in real life" weer met elkaar te kunnen kletsen.

Ook gingen we een paar keer met een groepje oud klasgenoten op de foto. We hadden net zo'n foto laten maken toen een compleet onbekende vrouw haar arm om mijn arm klemde. Blijkbaar vond ze dat ik met haar en de man naast haar op de foto moest. Hahaha, mij best. Een van mijn vriendinnen ging er ook bij staan, ze dacht dat ik het stel kende. De rest stond er bij en snapte mijn actie niet. Toen ik uitleg gaf was het natuurlijk hilariteit alom. :-D

Het was een zeer leuke, gezellige avond. Ik was pas om 01.45 weer op mijn logeeradres bij mijn moeder.
Er zijn al plannen om over 5 jaar weer een reünie te hebben. Dan ben ik zeker van de partij :-)

Read More

Boom

Tijdens een wandeltocht kwamen we deze boom tegen waar een klimop tegenaan had gezeten. De vraag is of de boom er last van heeft of niet. Daar zijn de meningen nogal over verdeeld, indrukwekkend is het in ieder geval wel.

Read More

Slipper

Bente mocht in Wildlands mijn oude camera gebruiken. Ze had de mazzel dat een baviaan aan de haal ging met een slipper. Daar heeft ze zeer leuke foto's van gemaakt.


De baviaan inspecteerde de slipper op diverse manieren. Flink er aan knagen was er één van.
Andere bavianen hadden ook belangstelling voor het ding dus af en toe zette hij het op een rennen om een rustig plekje op te zoeken.

Heerlijk relaxed achterover leunen en kijken of de slipper ook gesloopt kan worden.

Vriendlief ziet het met lede ogen aan. "OOh, pas op dat je niet achter over valt. Je doet eng".
Een andere vriend keek later toe of de slipper goed te grazen genomen werd. Of hoe hij hem af kon pakken, dat kan ook ;-)