Badkamer

De badkamer is inmidels af, en we zijn erg blij met het eindresultaat. Bij de laatste werkzaamheden (op maandag) kwamen er weer wat bijzonderheden naar boven.
Ten eerste werd het badkamermeubel geinstalleerd. In de spiegelkast zou een stopcontact en schakelaar voor het licht moeten zitten. Deze was echter niet geleverd, maar gelukkig lag er bij de badkamerspecialist nog een op voorraad en die werd meteen gebracht.


Vervolgens werd het toilet geplaatst en waren de douchewand- en deur aan de beurt. Bij het uitpakken van de douchewand bleek er een fout te zijn gemaakt door de fabriek. Het verkeerde pakket was afgeleverd bij ons.
's Avonds kwamen we er ook achter dat de toiletpot een spoelrand had terwijl wij een zonder rand hadden besteld.
De badkamerspecialist was ook verbaasd. De toiletpot die bij ons geleverd was hadden zij nooit in de verkoop gehad. Later bleek dat er een verkeerde pot in de doos gezeten had.
Uiteindelijk werden de juiste spullen geleverd op woensdag, geinstalleerd op donderdag en konden we vrijdag gebruik maken van onze nieuwe badkamer.

Schot in de zaak

Maandag is onze badkamer gesloopt en zijn er sleuven aangebracht voor de nieuwe leidingen.
Daarbij kwam er een dankzij de sleuvenmaker een nieuwe "klus" bij. Hij had een kabel doorgezaagd die in eerste instantie alleen van de badkamer leek te zijn. Totdat Bente melde dat ze geen stroom had bij haar bureau. Erg lastig als je een Ipad moet opladen ;-) Bleek dat de kabel dus ook naar haar kamer ging! Apart, maar dat is er wel meer in dit huis ;-)

Toen de loodgieter klaar was vonden wij dat de leidingen erg ver van het raam af waren. Terwijl wij het nieuwe badkamermeubel relatief dicht bij het raam bedacht hadden. "Daar verkijk je, je soms op hoor", was zijn reactie.
De volgende dag kwam de klusser echter tot de conclusie dat wij gelijk hadden. Het klopte ook niet met zijn tekening! Afijn, de oplossing was nabij: het badkamermeubel staat straks qua symmetrie beter in de ruimte.
De klusser heeft vervolgens een ombouw geplaatst voor het zwevende toilet en een muurtje geplaatst bij het douchegedeelte om toietartikelen op te zetten.


Op donderdag ging hij verder met de klus en kwam tot de conclusie dat de tekening niet klopte. Bij ons toilet zit een koof en die loopt van het plafond tot op de grond. In de tekening begon hij halverwege. Dit hadden wij overigens niet opgemerkt toen we de bouwtekening van de leverancier kregen. Gelukkig waren er genoeg tegels voorhanden op dit probleem op te lossen. De ombouw krijgt namelijk dezelfde kleur tegels als de vloer, de rest wordt wit.
Uiteindelijk zag het er gisteravond zo uit:

Sloop badkamer

De afgelopen week heb ik flink opgeruimd, vooral op zolder en in de schuur. Daar moest ruimte worden gemaakt om de nieuwe spullen voor de badkamer neer te zetten.
Vorig jaar ging eindelijk de kogel door de kerk en besloten we de badkamer te laten verbouwen. Een aantal dingen in de badkamer waren niet zo geweldig meer, of we ergerden ons er aan. Vooral de wastafel die niet recht hing was een doorn in het oog.
De nieuwe spullen zijn afgelopen vrijdag geleverd. Een deel staat bij Paulien op de kamer want dat is lekker dichtbij de badkamer, en Paulien is immers in Spanje. (Nee, niet voor niets de zolder opgeruimd, ook moet daar geklust worden.)
Vandaag is er begonnen met het slopen van de badkamer en het leggen van nieuwe leidingen. Daarbij kwam meteen al een apart geval naar voren: plastic leidingen. Iets uit de jaren zeventig, toen vrij normaal. Wij hadden dit ook niet verwacht aangezien de badkamer al eens verbouwd/vernieuwd is.
Helaas betekend dat: extra werk is voor de loodgieter en de aannemer.
~Wordt vervolgd~


De wasbak die we zeker niet gaan missen

Trap

Het lijkt hier rustig, maar dat was het niet. Er is in de tussentijd juist enorm veel gebeurd.
Ik had het gevoel continue in een spagaat te zitten om mensen tevreden te stellen. Vermoeiend, en geen behoefte gehad om hier iets over te loggen.

Ondertussen hebben we ook een aantal knopen doorgehakt.
Zo hebben wij besloten om onze badkamer te gaan/laten verbouwen. Hierover t.z.t. meer.
Een andere klus is na 8 jaar ook eindelijk geklaard: de onderkant van de trap naar de tweede verdieping.
Dit hebben we een schilder laten doen. Met een trapje op een trap staan? Mij niet gezien!
De onderkant is nu van geel hoogglans (lelijk glimmend) naar wit zijdeglans. Een enorme verbetering en daardoor lijkt het ook stukken lichter in het trappengat. Daarbij zijn alle gaten en kieren nu ook dicht. Kortom: perfect!
(foto is helaas niet perfect)

Voorkant

De voorkant van ons huis ziet er inmiddels ook mooi uit. Alle oude zooi is er uit gehaald en nu liggen er prachtige tegels.
Het muurtje is op ons verzoek ook weggehaald. Hiervoor in de plaats hebben we nu een betonhek waar klimop langs groeit. Als dat straks helemaal dicht is hebben we een soort van groene wand.
OOk hebben we nieuwe putjes, en is de afvoer opnieuw gelegd waardoor het water wegloopt zoals het hoort.
Kortom een enorme verbetering.

Read More

Terras


Onlangs de knoop doorgehakt om ons terras te gaan vervangen. De oude verzakte stenen waren een doorn in het oog. Daarom hebben we het terras laten leggen door Oscar's Groen uit Gaanderen.
Eerst werden de tegels en de kiezels weggehaald. Vervolgens is er zo'n  kuub aan zand weggehaald en nieuw zand erin gedaan.
Na drie dagen ligt er een geweldig mooi terras, dat nu ook veel ruimer lijkt. We zijn er superblij mee.

Vakantie

Zo, de eerste week van Maartens vakantie zit er bijna op. Alhoewel, vakantie?
Vrijdagmiddag kwam Maarten thuis en kon hij meteen in huis aan de slag want onze benedenverdieping moest leeg gemaakt worden i.v.m. de nieuwe vloer.
En er moest nog geverfd en gesausd worden, waarbij Paulien ook geholpen heeft.

Dinsdag werd de vloer ge-egaliseerd. Ondertussen zaten wij een paar deuren verderop in het huis van kennissen van ons. Zij waren op vakantie en wij mochen hun huis gebruiken. Daar waren we reuze blij mee, en het was ook handig omdat het lekker dichtbij huis was. Leek het toch nog een klein beetje of we op vakantie waren.

Donderdag werd de nieuwe (pvc) vloer gelegd. Wij hadden waren die dag naar de Apenheul. Dat was erg leuk, maar wel jammer dat het begon te regenen. Omdat de lol er daardoor een beetje af was gingen we naar huis.
Daar lag de vloer er al bijna in. Het afwerken, plaatsen van de plinten, nam echter nog wel tijd in beslag.
Maar het resultaat mag er zijn: de nieuwe vloer is prachig!
Iets wat we eigenlijk veel eerder hadden moeten doen.

Bovenverdieping

Vorige week is in rap tempo onze bovenverdieping voorzien van vinyl.
Op dinsdag kwam de firma Peters de bovenverdieping egaliseren. Dat was in no-time gepiept.
Gelukkig mochten we er 's avonds wel weer over lopen zodat we gezellig met z'n allen op de zolder konden slapen.
Echt gezellig was dat niet aangezien Bente ziek was. Of het aan het water van het Braamse Gat lag of toch een buikgriep geweest is weten we niet.

Donderdag stond het leggen van het vinyl gepland. Woensdag werd ik echter gebeld of ze al eerder mochten/konden beginnen. Voor mij geen enkel probleem. Graag zelfs.
En zo lag woensdagavond het vinyl in alle slaapkamers en konden we daar 's avonds al weer lekker slapen in onze bedden. Super.
Donderdagochtend werd de overloop gedaan en het laatste stukken plint geplaatst.. We zijn er superblij mee.
Hadden we dit maar veel eerder gedaan!