Koninginnedag 2008

's Ochtends gingen we naar de vrijmarkt. Beide dames vonden iets van hun gading dus de dag begon goed.
Om half 12 aten we een boterham en keken we nog even naar koningin Beatrix op tv. Die was net als Maxima geheel gekleed in Bente's lievelingskleur.
Vervolgens gingen we naar het feest op het voetbalveld. De meiden lieten een ballon op. Vermoedelijk is die van Bente in een boom beland. Die van Paulien hing eerst in een net maar werd los gemaakt door een aardig jongetje.

Daarna deden ze diverse spelletjes o.a. met dartpijlen gooien op ballonnen. Ook de caviabaan was een succes waarbij Paulien eigenlijk een fluit won maar mega-grote knikkers kreeg. "Ach, omdat het koninginnedag is en ze die graag wil hebben", zei de dame die de puntentelling deed.
Toen alle spelletjes gedaan waren begon het te regenen en gingen we naar huis.
Thuis gekomen liet Bente blijken toch een tikkeltje teleurgesteld te zijn. "Nou, de koningin was er niet eens". :-D

Spreuk

Vanmiddag waren we bij de oma van Maarten op bezoek
Daar hing de volgende spreuk op het prikbord

Bij kinderen heeft men nodig:
Een glaasje wijsheid,
een vat vol verstand
en een zee van geduld


Ik vind het een hele mooie.

Denkwerk

Over twee weken is Paulien jarig. Aangezien er een vakantie tussen zit moet ze deze week de uitnodigingen al uitdelen.
Dus maakte ze een lijst met kinderen die ze wou uitnodigen. Als het aan haar had gelegen zou de halve klas uigenodigd worden ;)
Op de dag dat Paulien jarig is heeft Maarten een vrije dag.
Het is dan ook de bedoeling om haar kinderfeestje op haar verjaardag te geven.
Vanmiddag schreef Paulien de uitnodigingen. Het tijdstip lieten we nog even in het midden, om dit 's avonds te overleggen met Maarten.
Ondertussen waren Paulien en ik er al achter dat sowieso twee van de genodigden op vrijdag "moeten" sporten. Het levert dus nog het nodige denkwerk op hoe we daar qua feesttijden toch nog een mouw aan kunnen passen.

Wiebelig

Vanochtend fietste ik langs een weiland met allemaal minipaardjes. Een er van had net een veulentje op de wereld gezet. Ze was driftig bezig het jong schoon te likken. Vlak daarna ging ze er even bij liggen.
Photobucket
Terwijl ma-minipaard lag bij te komen van de bevalling probeerde haar kind op eigen benen te staan. En dat viel niet mee.
Photobucket

Taxi

Via slinkse omwegen is het Maarten uiteindelijk toch gelukt om er voor te zorgen dat ik een foto kan plaatsen.
Onderstaande foto is dus wat ik gisteren had willen plaatsen.
Ik kwam het wagentje eergisteren tegen toen ik in Anholt was.
Voor aardbeien lijkt het me eerlijk gezegd nog een beetje te vroeg ;-)

Viejaardags lijst van Paulien

Binnenkort is Paulien jarig. Vanavond kwam ze stiekem uit bed en gaf ze me haar verlanglijstje. Het gevraagde loopt enorm uiteen. Van dure spullen tot goedkope.
Lees maar eens mee.

1) twee Wii-spellen
2) spullen voor paarden
3) een soort haarband
4) een boek over paarden, dieren en prinsesen en prinsen
5) een mand voor je fiets
6) nieuwe cd van K3 en Pater Moeskroen
7) twee kusens voor op bed
8) een zaklamp
9) mooie blauwe gordijnen (met een tekening hoe het er uit moet zien)
10) een piramiede (dat is een glazen kristal in piramide vorm. Heeft ze al maar dit terzijde)
11) speelgoed, maakt niet uit
12) spulen voor mijn kaamer
13) een discobal voor aan het plafon!!
14) lijn voor was op te hangen
15) een make-up taafel met spiegel
16) dekens voor een hut en tent te maaken!
17) spullen voor jonges F.(naam vriendje) maakt niet uit
18) knikkers
19) tv op mijn kamer!!!!!
20) een eezel om te verven met verf
21) een paarel
22) viedij (lees: video) en.....!!!
23) en drie schooltaafels en stoelen!!!

Die tv en video kan ze natuurlijk op haar buik schrijven. Maar het is wel lief dat ze zo aan haar vriendje denkt :-)

PeerdekopVanmiddag zijn we weer eens op stap geweest. Ergens naar toe waar de meiden lekker hebben gesprongen op een springkussen.
Op het eind maakten we ook nog een ritje van ca. een half uur met de huifkar. Tegenover Paulien zat een meisje dat de hele tijd met haar zat de kwekken. Haar oma hield de koetsier aan de praat.
Het meisje was dol op paarden, en dat was haar ook aan te zien ;-)
Maar het allerergste komt nog. Tijdens het ritje moest ze van haar oma aan de koetsier vertellen dat ze vernoemd was naar het paard van haar moeder!!

Zonnebaden

Er lagen een paar koeien in de wei.
En dan wordt Kwebbel helemaal blij.

Maandag kwam ik onderstaand stelletje tegen. Ik vond ze zo knus tegen elkaar aan liggen te zonnebaden. Geef ze eens ongelijk.
En toen kon ik het niet laten om er een foto van te maken.
Maar ach, koeienkiekjes zijn jullie wel van mij gewend, toch? :-)

Kiekje

Soms heb mazzel dat een beest best even op de foto wil gaan. De meeste beesten gaan er meteen als een haas vandoor als ze je in de gaten hebben. Zoals de haas die ik vandaag zag.
Zondag, bij Paleis Het Loo zat er een vink op de lange laan naar het paleis. Hij bleef parmantig zitten. Zelfs toen ik door mijn knieën ging om hem van dichtbij op de kiek te zetten.
Of zou hij gedacht hebben dat ik iets te vreten voor hem had? Zo dichtbij kwam het vinkje bij ons in de tuin namelijk nooit.Vandaag moesten Paulien en Bente ook op de kiek. De schoolfotograaf kwam. Ze kwamen met hun klas op de foto, alleen en met z'n tweetjes. Binnenkort zullen we zien of ze er ook zo parmantig voor zijn gaan zitten als de vink. Ik ben er wel benieuwd naar. Vooral omdat het de eerste "echte" schoolfoto was van de meiden samen.

Het Loo

Zaterdagavond kwam ik er achter dat het Museumweekend was. Aangezien zondag het zonnetje heerlijk scheen besloten we er op uit te gaan. Na een spoedberaad werd Paleis Het Loo ons doel.Eerst bekeken we de stallen en koetshuizen waar diverse autos's en koetsen (o.a. de rouwkoets van Koningin Wilhelmina) stonden.
Vervolgens liepen we over een lange laan richting paleis. Voor het paleis staat een echte oranje boom. Die werd door de meiden bewonderd, waarbij ze zich afvroegen of er ook paarse, rode en roze bomen zouden zijn.

Aan het begin van onze route,  was een tentoonstelling van lampetstellen, toilettafels, postoelen etc. "Geez, wat een luxe zeg", merkte Paulien op toen al deze spullen zag.
Verder kun je diverse kamers zien van de oude bewoners van dit paleis. O.a. de slaapkamer van Willem III, de bibliotheek van Koningin Mary, de speelkamer van Wilhelmina, de toiletkamer van Koningin Sophie (de spiegel uit deze kamer werd uigeleend voor de serie Tita-Tovenaar), de zitkamer van Prins Hendrik (met de vacht van een bruine beer, incl. kop, op de grond) en de zit/slaapkamer van prinses Juliana.

Vervolgens gingen we naar de tuin. Helaas lag een deel van de tuin op de schop. Het wordt opnieuw aangelegd in de stijl van de 17de eeuw. Eind mei zal dit zo'n beetje klaar zijn.
In deze tuin stond een wereldbolfontein wat Paulien het volgende deed zeggen: "Mama, de wereld is lek!"Wij vonden het een leuk dagje daar bij Het Loo. Ook de meiden vonden het prachtig. Vooral de bedden die we zagen. Hun wens is om ook zo'n bed (klik) te hebben. :-)
Meer foto's van Het Loo zijn hier te zien.

Grrr!

Grrr!
Heb ik net een log gemaakt over vandaag. We zijn vandaag namelijk op stap geweest i.v.m. het Museumweekend. Ben ik bezig met uploaden van wat plaatjes.
* Poof *
Laptop uit. Zonder enige waarschuwing vooraf. 
En dan word ik toch wel zo ontzettend boos dat ik dat kreng door het raam wil mikken. Maar ja, het raam zit er nog maar een paar maanden in dus dat is zonde ;-)
Het beestje (mijn laptop dus) is oud en een keer gevallen. Dat laatste was een beetje de genadeklap geloof ik. Sindsdien valt hij regelmatig "zomaar" uit.
Dus...
Jullie moeten het even doen met onderstaande foto. Die is gemaakt op de plek waar we vandaag geweest zijn. Daarover morgen meer. Heb nu even geen zin om dat hele verhaal op nieuw te typen.

Tante Til

Bente was vanmiddag naar een feestje. Paulien speelde met een schooltje vriendje op Bentes kamer want daar staat het schoolbord.
En wat gebeurd er 's avonds als  blijkt dat je grote zus niet al haar troep heeft opgeruimd?
Dit:

"Prachtig" gestifte (letterlijk) ogen.

En als je Bente heet dan ben je daar nog bijzonder trots op ook.

Tocht met een geurtje

Zo af en toe maak ik op dinsdagmiddag een fietstochtje met Bente. Dat mama dan te pas en onpas afstapt om iets te fotograferen vindt ze gelukkig niet erg.
Vandaag fietsten we via 't Isselt de wijde wereld in. Op dit landgoed, dat dichtbij landerijen ligt, staan diverse recreatiewoningen.
(Kosten voor deze leuke huisjes tussen de 224.000,- en 239.000,- euro k.k.!)

Het was duidelijk te ruiken dat de boer bezig was geweest op zijn land. Bente zag de huisjes en trok de volgende conclusie"
"Ik denk dat het hier rijke stinkerds zijn. Het stinkt hier!"
Mama rolde nog net niet de fiets af van het lachen ;-)

En ja, het fototoestel kwam uit de fietstas. De eendjes hadden net het brood op gevreten toen we een specht hoorden tikken in een boom. Nog net op tijd schoot ik een foto...toen vloog hij weg.