Schot in de zaak

Maandag is onze badkamer gesloopt en zijn er sleuven aangebracht voor de nieuwe leidingen.
Daarbij kwam er een dankzij de sleuvenmaker een nieuwe "klus" bij. Hij had een kabel doorgezaagd die in eerste instantie alleen van de badkamer leek te zijn. Totdat Bente melde dat ze geen stroom had bij haar bureau. Erg lastig als je een Ipad moet opladen ;-) Bleek dat de kabel dus ook naar haar kamer ging! Apart, maar dat is er wel meer in dit huis ;-)

Toen de loodgieter klaar was vonden wij dat de leidingen erg ver van het raam af waren. Terwijl wij het nieuwe badkamermeubel relatief dicht bij het raam bedacht hadden. "Daar verkijk je, je soms op hoor", was zijn reactie.
De volgende dag kwam de klusser echter tot de conclusie dat wij gelijk hadden. Het klopte ook niet met zijn tekening! Afijn, de oplossing was nabij: het badkamermeubel staat straks qua symmetrie beter in de ruimte.
De klusser heeft vervolgens een ombouw geplaatst voor het zwevende toilet en een muurtje geplaatst bij het douchegedeelte om toietartikelen op te zetten.


Op donderdag ging hij verder met de klus en kwam tot de conclusie dat de tekening niet klopte. Bij ons toilet zit een koof en die loopt van het plafond tot op de grond. In de tekening begon hij halverwege. Dit hadden wij overigens niet opgemerkt toen we de bouwtekening van de leverancier kregen. Gelukkig waren er genoeg tegels voorhanden op dit probleem op te lossen. De ombouw krijgt namelijk dezelfde kleur tegels als de vloer, de rest wordt wit.
Uiteindelijk zag het er gisteravond zo uit:

Sloop badkamer

De afgelopen week heb ik flink opgeruimd, vooral op zolder en in de schuur. Daar moest ruimte worden gemaakt om de nieuwe spullen voor de badkamer neer te zetten.
Vorig jaar ging eindelijk de kogel door de kerk en besloten we de badkamer te laten verbouwen. Een aantal dingen in de badkamer waren niet zo geweldig meer, of we ergerden ons er aan. Vooral de wastafel die niet recht hing was een doorn in het oog.
De nieuwe spullen zijn afgelopen vrijdag geleverd. Een deel staat bij Paulien op de kamer want dat is lekker dichtbij de badkamer, en Paulien is immers in Spanje. (Nee, niet voor niets de zolder opgeruimd, ook moet daar geklust worden.)
Vandaag is er begonnen met het slopen van de badkamer en het leggen van nieuwe leidingen. Daarbij kwam meteen al een apart geval naar voren: plastic leidingen. Iets uit de jaren zeventig, toen vrij normaal. Wij hadden dit ook niet verwacht aangezien de badkamer al eens verbouwd/vernieuwd is.
Helaas betekend dat: extra werk is voor de loodgieter en de aannemer.
~Wordt vervolgd~


De wasbak die we zeker niet gaan missen