Onbegrijpelijk

Van sommige dingen begrijp ik geen moer. Neem het volgende.
Bente's juf. Ze is nog piepjong maar een geweldige juf. Lief, soms streng en doortastend.
Kortom de kinderen vinden haar "te gek" en als ouder heb je er ook iets aan.

Deze juf heeft een tijdelijke aanstelling. Door het bestuur is besloten dat tijdelijke aanstellingen niet verlengd mogen worden.
De school heeft hier totaal geen inspraak in!
Feit is wel dat er onderwijzers bij moeten komen o.a. door de zwangerschaps-, ouderschapsverlof van de juf van Paulien.
De juf van Bente krijgt dus ontslag, en tegelijkertijd worden er 2 nieuwe onderwijzers aangenomen.
Snappen jullie dit?? Ikke niet!

Overigens heeft de juf van Bente geluk en kans ze elders aan de slag bij de kleuters.

Kamper ui?

Zoek de verschillen in de kaartjes op de onderstaand foto.
Photobucket
Gevonden?
Vast niet, want ze zijn precies identiek. Zelfs de kaartnummers zijn gelijk!

Kennen jullie het verhaal van de Kamper Ui?
Nu wil ik niet beweren dat ze dom zijn in het theater in Kampen, maar flink in de bonen zijn ze op zijn minst.
Al ruim een week stonden onze kaartjes voor het optreden van Lohues (voor volgend jaar) in de kast. Vandaag lag er opnieuw een envelop van de Stadsgehoorzaal op de deurmat.
Hadden ze de kaarten opnieuw afgedrukt en verzonden :-D

(Over)blijven enzo

Vandaag mocht ik "proefdraaien" als overblijfmoeder. Voor Paulien en Bente was het ook de eerste keer dat ze moesten overblijven.
Bente vond het reuze spannend allemaal.
Toen de boterhammen op waren mochten de kinderen naar buiten. Bente bevond zich meteen in goed gezelschap. De zus van Pauliens vriendinntje (Julie-Elle.) was er ook. Ze speelden samen op het schoolplein en in de zandbak.

Het was blijkbaar zo gezellig dat J. vroeg of ze 's middags met Bente mocht spelen. Dat mocht, en ze hebben allebei een leuke middag gehad. Jammer dat ze binnenkort gaat verhuizen want zo'n oppas is wel handig ;-)
Paulien vond het overblijven ook reuze meevallen. Spelen met je vriendinnen tussen de middag is natuurlijk ook best gezellig.
En voor zo'n eerste keer was het misschien een beetje chaotisch maar viel het me 100% mee.

Zanderig

Zaterdagmiddag was een "zanderige" middag voor ons. We gingen naar Netterden, een zandwinningbedrijf bij Azewijnse Broek.

Zandafgraving
Er was een open dag. Aan de hand van een platte grond konden we diverse installaties etc. bekijken.

Sculpturen
Deze zandsculpturen zijn onstaan in een berg zand waar water op druppelt. De natuur maakt er zelf iets moois van.

Nadat Maarten en Bente een ijsje hadden genuttigd en Bente gespeeld had op het springkussen gingen we in de huifkar naar de voormalige zandwinning De Omsteg.

De Omsteg
Bente moest even voelen hoe koud het water was.
Helaas waren we te laat voor een "excursie" met een natuurgids. Bezoekje aan stiltegebied/vogelrustgebied waar je normaal gesproken niet mag komen zat er daarom ook niet in.

Maar niet getreurd we zagen toch veel mooie dingen zoals bijvoorbeeld deze libel.
Libelle (groot)
Of dit kleinere exemplaar. Waar er veel van rondvlogen.
Libelle (blauw)
Bente toonde zich ook een ware natuurliefhebber. Zij ontdekte deze rups van de dagpauwoog, die razendsnel over het "wandelpad" rondkroop.
Rups dagpauwoog
Na deze korte wandeltocht gingen we met de huifkar terug naar Netterden om vervolgens naar huis te gaan.

Logeerpartij

Of C. mocht komen logeren was de vraag. Natuurlijk mocht dat. Paulien en C. regelden verder de handel geheel zelfstandig.
De moeders waren het er verder wel mee eens hoor ;-)
En zo kwam het dat Paulien gisteravond uit logeren ging bij haar vriendin. Die had vandaag haar verjaardagsfeestje dus voor Paulien was het extra lang feest.

Rond 6 uur kwamen ze bij ons. Paulien met een mooi bloemstukje dat ze gemaakt had tijdens het feestje.
Vanavond wordt de logeerpartij bij ons voort gezet. Gisteren hebben ze amper geslapen. Ik ben benieuwd hoe het vannacht gaat.
Voor de meiden is het in ieder geval een superweekend.

Hufter!

Bedankt onwijze hufter die je daar bent voor het veroorzaken van een deuk in onze auto. En dat je zo aardig bent geweest om er daarna als een haas vandoor bent gegaan. Zonder ons de schade te melden.
Grrrr!

Vandaag wees een collega Maarten erop dat er een deuk in onze auto zat. Aan de rechterkant boven de voorband.
We weten niet wanneer dit gebeurd is. Meest voor de hand liggende plaats (gezien de plek van de deuk) is de parkeerplaats in Doetinchem waar we zaterdag geweest zijn.
Enorm pissig word ik van dit soort aso's. :-(

Leuke avond

Maandagmorgen ging de telefoon. Iemand van de school was aan de lijn met twee vraagjes. De eerste ging over de dag dat ik volgend schooljaar als overblijfouder wil fungeren. Donderdag. Al had ik dat volgens mij een tijd geleden al doorgegeven. Ach, doet er ook niet toe.

Tweede vraag ging over vanavond. Er is een gezellige avond georganiseerd voor de overblijfouders van dit jaar. En het is een introductieavond voor de ouders van het volgend jaar. Of ik zin had om te komen. We zouden een spelletje gaan doen en daarna was er een barbecue.
Nou daar zeg ik geen nee tegen ;-)

's Middags gaf kennisje Erika al aan dat ik met haar mee mocht rijden.
Maarten is vandaag dus mooi op tijd thuis zodat ik om half 6 de deur uit kan.
Ondertussen heb ik gehoord dat het "spelletje" wat we gaan doen een potje golf is.
Golfen en barbecuën, dat wordt vast een leuke avond.

Duur avondje uit?

Gisteravond werd er even snel overleg gepleegd binnen de familie. Onderwerp van de "vergadering" was een optreden van Lohues met Allennig III.
Volgend jaar mei komt hij op vrijdag 8 mei in Kampen. Dat is voor alle partijen (wij en Karin uit de Achterhoek, en de familie in Zwolle) een mooie avond voor een theaterbezoekje.

Dus bestelde ik kaarten voor ons vijfen, zodat we ook bijelkaar zitten die avond.
Vrijwel meteen kreeg ik een bevestigingsmail van de Stadsgehoorzaal. In deze mail stond een verrassende zin. Meneer Lohues en de Stadsgehoorzaal lopen wel binnen op deze manier denk ik. ;-)

Het totaalbedrag schrijven wij van uw rekening af via automatische incasso. Wij incasseren iedere week.

Voor aap

Bij de Berberapen stonden gisteren veel mensen te kijken. Als snel werd duidelijk waarom.
Een aap had een flesje uit het water gevist. Hij bestudeerde hoe hij het dopje kon verwijderen.

Photobucket
Een beetje erin bijten was wat hij deed. Draaien, trekken, friemelen en jawel hoor, niet lang daarna kreeg de aap het juiste resultaat.
Zijn vriend zat er voor aap bij en keek met een jaloerse blik naar het flesje.

Photobucket
Eigenlijk staat de vorige "eigenaar" van het flesje natuurlijk het meest voor aap. Wat bezielt iemand zoiets in het water te mikken?

Vaderdag

Voor we naar de dierentuin gingen stond deze dag in het teken van vaderdag.
De meiden hadden mooie knutsels gemaakt op school. Een portrettekening in een mooie "envelop" van Bente. En van Paulien een zelfgemaakt fotolijstje met haar schoolfoto erin. Dat cadeautje zat ook in een mooie "envelop". Plus van beide dames een leuk gedicht.
Ik had in Arnhem nog een nieuwe mobiele telefoon bij de Media(ik ben toch niet gek?) Markt gekocht aangezien de oude kaduuk was.
Kortom papa is goed verwend vandaag.

Photobucket

Gratis naar dierentuin

Een tijd geleden spaarden diverse familieleden zegels voor ons. Met een volle kaart kon je gratis naar diverse dierentuinen.
We hadden 3 gratis kaarten en besloten naar Ouwehands te gaan. Dat betekende dat we 1 kaart met korting (want we hebben abonnement van Noorderdierenpark) hoefden te kopen.
Donderdag kreeg Paulien post van Kids for Animals, met daarin een paspoort. In dit boekje zitten ook bonnen waarmee je gratis naar bepaalde dierentuinen kunt. Laat daar nu ook een bon voor Ouwehands in zitten. Is dat mazzel hebben!
Zo kunnen we morgen dus geheel gratis naar de dierentuin.

Feest

Bijna viel het feest in het water. Gelukkig waren er ook een hoop dingen binnen te doen.
Het springkussen heb ik vrijwel direct gedaan, toen het nog droog was. Een aantal spelletjes deden we in de motregen, zoals een behenidgheidsspel op rare fietsen.

Mijn fotocamera had ik dit keer niet mee. Ik had ook totaal geen tijd om foto's te nemen want ze moesten zoveel doen. Zoals: een verkleedspel doen, een kussengevecht houden, soort van tikkertje (met wolvenmaskers op) doen, koekhappen, geschminkt worden, stoelendans doen, kleurplaat kleuren, filmpje kijken en ezeltje prik. Etc, etc.
Om 13.30 kregen ze een voorstelling te zien en om 14.45 was het feest voorbij. Zowel Paulien als Bente hebben genoten van deze feestdag. Morgen een gewone schooldag. Zal dat even tegenvallen ;-)

Feest op school

Op de school van de dames gaan ze het éne jaar op schoolreis en het andere jaar hebben ze een feestdag.
Dit jaar hebben ze een feestdag en die staat voor morgen op het programma. De weersvoorspellingen zijn helaas niet al te best.
Ik duim dat we het droog houden want een gedeelte van de activiteiten zijn buiten. Bij regen zal het springkussen er triest bij staan.

Het thema van dit jaar is sprookjes. Rondom dit thema zijn er diverse spelletjes bedacht. Om 9 uur begint het festijn met de spelletjes en om 13.00 uur krijgen ze een voorstelling te zien.
Paulien vindt het uitermate spannend aangezien ik "hulpouder"" ben, en zij in mijn groepje zit.

Bente

Photobucket
Bente was er vanmiddag helemaal klaar voor. Met veel plezier trok ze haar oranje voetbalshirt aan. Of het Nederlands elftal er ook klaar voor is? Ik betwijfel het.

Bente beleefde vanmiddag ook een leuk "avontuur". Paulien nam een vriendinnetje mee naar huis. Een ander vriendinnetje, C, bleef op het schoolplein spelen met een vriendje. "Oh, Bente kom jij dan met mij mee?", vroeg de moeder van C.
De moeder van C., Erika is een kennisje van me. Een heerlijk maf mens!

Erika had niet gedacht dat Bente toe zou happen. Bente is namelijk bang voor het merk hond (Rhodesian Ridgeback) dat zij bezitten. Bente bleef echter stug volhouden dat ze NIET bang was en ging met E.achter op de fiets mee.
Daar heeft ze heel veel kersen gegeten, in de hangmat gelegen, gemake-upt, mee geholpen de was ophangen en met het waterpistool gespeeld.En heel veel gekletst natuurlijk.
Kortom zowel Erika als Bente hebben zich niet verveeld en het heel gezellig gehad met z'n tweetjes :-D

Intocht

Vandaag werd de laatste route lopen van de avondvierdaagse. 's Middags dit keer i.v.m. de intocht van alle groepen.
Op een plein kwamen alle groepen binnen. Rond 4 uur gingen alle groepen, onder begeleiding van diverse drumbands, in optocht richting centrum waar er prijzen werden uitgereikt.
Zo'n 3000 mensen (groot en zeer klein) hebben vier dagen lang de 5, 10 of 15 km. gelopen hier in Ulft.

Daar was Paulien er dus één van. Ze heeft er enorm van genoten. Iedere avond zat ze vol verhalen waar ze langs gekomen waren en kregen we de liedjes te horen die er onderweg gezongen waren.
Vandaag was het helemaal een feest met de bloemen en snoepzakken die ze onderweg gekregen heeft. Klap op de vuurpijl was natuurlijk de medaille. Paulien doet volgend jaar weer mee, dan mag ze 10 km lopen.

Photobucket

Arnhem

Arnhem, 5 juni 2008. Mijn derde "Allennig II" en voor Karin het eerste optreden van Lohues in het theater.
Of het zo'n derde keer nog leuk is? Jazeker wel! De liedjes zijn en blijven prachtig. De grapjes zijn leuk en de verhalen blijven mooi, ontroerend en grappig.
Bij dit optreden o.a. een leuk verhaaltje over een gitaar die hij ooit in Arnhem had gekocht.

Een liedje of 3 na de pauze gebeurde er iets onverwachts dat Lohues heel even versteld liet staan. Iemand verliet zaal. Aangezien het een klein zaaltje was zonder podium liep hij voor Lohues langs. "U gaat er vandaar?", vroeg hij aan de "vertrekkende" man. "Ja, ik moet de trein nog halen", was het antwoord.
"Ah, okay. Fijne avond en een prettige reis nog", zei Lohues hem na. En toen hij uiteindelijk de zaal uit was tegen ons: "Nee, ik ga geen flauwe grappen maken over de trein". Vervolgens werd de draad weer opgepakt.

Na afloop kocht Karin de twee Allennig cd's en ik het boek met columns. Die lieten we signeren. Ondertussen gaf ik de boodschap van Bente door, waarop er een verhaal kwam over de periode met Skik en de pizza's die ze haalden in Ulft.
Tegen een andere fan liet hij zijn waardering horen. "Dat vind ik toch mooi dat mensen mijn cd kopen. Dat ik dan liedjes maak en die 's nachts, alleen, in een studio in opneem. En dat jullie die dan kopen. Dat vind ik mooi"
Ik vind dat dan wel typerend voor de mens Lohues om zo zijn waardering uit te spreken. Dat vind ik dan weer mooi!

Een mooie avond gehad dus. Ook Karin heeft het reuze naar haar zin gehad en vindt het voor herhaling vatbaar. Dat wordt dus kaarten scoren voor Allennig III.

Uitspraak

Tussen de middag deed Paulien een geweldige uitspraak die ik jullie niet wil onthouden.
Bijna twee weken geleden ben ik geopereerd. Niets ernstigs hoor, dus maak je niet ongerust.
Feit is dat ik 4 weken niet mag fietsen. En dat valt niet mee, voor deze dame.
Jullie snappen het al, ik ben na een dag of wat toch weer op de fiets gestapt. Tja, half Ulft door lopen met de fietstassen vol boodschappen..nee dus.

Vandaag was ik echter verstandig en liep ik naast de fiets. Fietsen ging echt niet.
Dat vond Paulien alleen maar mooi. "Want je hebt het wel gedaan".
"Ja, maar vandaag niet want het ging niet", vertelde ik.
Haar antwoord deed mij in lachen uitbarsten. Wat een wijsheid voor zo'n "grietje".
"Oh, dus je hebt je lesje wel geleerd?!"

N.B:Log Lohues volgt

Dani-L Lohues

"Mag ik die meneer die mooi zingt, en grappig is horen?", vraagt Bente regelmatig als we in de auto zitten.
Braaf stoppen we dan een cd van Skik of Lohues in de cd-speler.
Vanavond ga ik met schoonzus Karin naar Allennig II in Arnhem. Dat wordt vast en zeker een leuke, gezellige avond.
Bente was het er niet mee eens. "Ik wil ook een keertje naar Dani-L."
"Goed", zei ik, "als ik hem spreek zal ik hem vragen om naar Ulft te komen". Aangezien ik dit plechtig beloofd heb, mag ik vanavond op stap ;-)

Wandelen

Gisteren werden de laatste liedjes geoefend. Het shirt, de pet en heuptas had Paulien maandag al meegekregen.
Ze is er helemaal klaar voor. Inmiddels heeft Maarten haar naar het "verzamelpunt" gebracht.
Paulien begint aan haar eerste avond4edaagse.
Spannend!

Het hondje van de bakker (2x)
Dat heeft vies gedaan (2x)
Hij is gaan zwemmen (2x)
Zonder zwembroekie aan (2x)
En van je hela hola hela holala.

Update:
De groep kwam langs ons huis gewandeld. Ik moest er tegen rennen om nog snel een foto te maken.
Het was gezellig geweest en ze hebben een lekker appeltje en chips gehad.

Photobucket

Critters

Het pakje werd vanochtend gebracht. Toen ik het open maakte en de Critters zag vond ik ze er bijzonder klein uit zien. "Die gaan nooit passen", dacht ik.
Vervolgens vergeleek ik ze qua grootte met Bente's sandalen. Het leken wel kabouterdingen, die Critters!
Op het schoolplein bereidde ik Bente voor op een teleurstelling. Ze nam het lekker luchtig op. "Gewoon even passen straks".
En dat deed ze. En mams had mazzel want ze zaten als gegoten. "Ik vind ze mooi, en ze lopen ook heel lekker", sprak de winnares.
Ze wou er ook nog wel even mee op de foto zodat jullie ze kunnen bewonderen.
Ondertussen heb ik ook een foto naar de Donald Duck gestuurd zodat Bente in de Galerij van Geluksvogels komt.

Photobucket

Uitbreiding

Onze tuin mocht een stukkie uitgebreid worden. Zeg maar, een beetje in bruikleen van de gemeente.
Gisteren had Maarten de materialen gehaald en vandaag ging hij er mee aan de slag. Gelukkig had hij twee goede hulpjes in de buurt.

Photobucket
Na een paar uurtjes was de klus geklaard. Zie onder het resultaat. Kunnen we eindelijk gaan bedenken hoe we de tuin precies in willen gaan delen.

Photobucket