Hamster Maan

Vandaag was een droevige dag voor Bente, haar hamster Maan is overleden. We hebben hem samen begraven in de tuin. 
Bente heeft deze hamster in februari van school gekregen. Maan beleefde op jonge leeftijd een opmerkelijk avontuur.
Hoe oud Maan precies was toen hij bij ons kwam weten we niet, maar hij was wel heel erg klein. Hoe klein bleek de eerste avond dat hij bij ons was.


We speelden Monopoly en ik was al uit het spel gespeeld. Ik nam een kijkje bij het kooitje van de hamster en zag hem niet. De rest staakte het spel en we gingen op zoek naar Maan.
Snel checkte ik de kooi van Snuf, ons konijn, die onder de hamsterkooi stond. Niets!
We zochten de hele kamer af, en de paniek hing in de lucht want het beestje bleef spoorloos. Totdat Paulien opnieuw de konijnenkooi checkte en dit zorgvuldiger deed dan ik had gedaan. "Ja, ik heb hem!!".
De opluchting was groot!
Aangezien het hok niet open stond was hij dus tussen de tralies door gekropen. We hebben de dag erna meteen een andere kooi gekocht zodat "Houdini" niet meer kon uitbreken.
Helaas heeft Bente niet erg lang van haar hamster kunnen genieten.

Read More

Reünie

Afgelopen zaterdag had ik een reünie van "de Dissel", mijn middelbare school.
Eerst ben ik uit eten geweest met 3 vriendinnen, bij Groothuis. De stemming zat er al meteen goed in en we hebben er ruim 2 uur gezeten.
Vervolgens op de fiets naar de feestlocatie. Daar kwamen we relatief veel klasgenoten tegen van ons eerste schooljaar. Heel erg leuk om ze na al die jaren weer te ontmoeten. De meeste waren niet erg veranderd.

Ook ontmoete ik een vriendin waar ik in de laatste twee jaar op de Mavo mee bevriend was. Ik had inmiddels weer contact met haar via Facebook.
Wij hebben in Zwolle 6 jaar bij elkaar om de hoek gewoond. Zij had mij één keer gezien in de supermarkt, vlak voor wij gingen verhuizen. Heel apart! En juist daarom zo leuk om nu "in real life" weer met elkaar te kunnen kletsen.

Ook gingen we een paar keer met een groepje oud klasgenoten op de foto. We hadden net zo'n foto laten maken toen een compleet onbekende vrouw haar arm om mijn arm klemde. Blijkbaar vond ze dat ik met haar en de man naast haar op de foto moest. Hahaha, mij best. Een van mijn vriendinnen ging er ook bij staan, ze dacht dat ik het stel kende. De rest stond er bij en snapte mijn actie niet. Toen ik uitleg gaf was het natuurlijk hilariteit alom. :-D

Het was een zeer leuke, gezellige avond. Ik was pas om 01.45 weer op mijn logeeradres bij mijn moeder.
Er zijn al plannen om over 5 jaar weer een reünie te hebben. Dan ben ik zeker van de partij :-)

Read More