Fietstochtje

Vanmiddag besloot ik een stukje te gaan fietsen. Ik fietste o.a. langs de Oude IJssel. In de hoop leuke kiekjes te kunnen maken nam ik de camera mee. Het was een leuke fietstocht, veel foto's leverde het helaas niet op.

Op de oude IJssel was deze gans aan het gapen of zoiets. Geluid kwam er namelijk niet uit zijn bek.

Photobucket
Vervolgens verliet ik Ulft en fietste via Bontebrug naar Silvolde, en weer terug naar Ulft. Helaas kwam ik daar niets interessants meer tegen. Later op de middag fietste ik nog even richting bedrijventerrein waar diverse "watertjes" om heen zitten. Op weg daar naar toe zag ik een zwaan, die onmiddelijk de weg overstak mijn richting uit.
Photobucket
Het gras is namelijk altijd groener aan de overkant.
Photobucket
Tijd voor een close-up van zijn kop had hij ook nog wel. Net op dat moment riepen kinderen naar mij of ik niet bang was. Nee dus.

Photobucket
Iets verder op zag ik ook nog een fazant. Helaas ver weg dus de foto is niet zo duidelijk. En de grote zwarte vogel (aalscholver?) vloog net weg toen ik een kiekje wou maken.
(foto later weggedaan)
Tot zover deze reportage van uw verslaggever uit Ulft ;-)

Vakantie

Zo mams heeft vakantie. Lang uit op de bank en niets doen. Of juist wel, er op uit en dingen doen die er normaal niet van komen.
Eerst maar eens bijkomen van het heen en weer gejakker naar Emmen en terug.
De meiden zijn uit logeren bij oma. Ze gaan ook naar de dierentuin want er is een olifantje geboren. Hun vakantie kan dus al niet meer stuk.

Brute moord

Vanmiddag waren we even op bezoek bij (o)pa en (o)ma in Lichtenvoorde. Na een poosje hadden de meiden wel zin om een stukje te gaan wandelen. Zo gezegd zo gedaan.
Vlak bij het huis van mijn schoonouders vonden we onderstaand tafreel aan in een hoge boom.We wandelden een mooi rondje aan de rand van het dorp. Toen we weer op weg waren naar huis zagen we een dood muisje liggen.
"Oh kijk mama. Zielig".
Even verderop in de speeltuin nabij het huis van mijn schoonouders troffen wij het onzielde lichaam van een beer aan.


Zijn lichaam lag onder een picknicktafeltje. Uit nader onderzoek bleek dat de arme beer beestachtig gemarteld was. Zijn hoofd lag een stukje verderop.
 

Natuurlijk hebben wij ons afgevraagd wie er tot zo'n brute moord in staat is. Of het arme beest eerst knock-out geslagen is met de fles, om vervolgens koelbloedig  te worden afgeslacht. Of het een en ander te maken heeft met de dode muis.
Hopenlijk kan Peter R. deze mysterieuze moord(en) oplossen.

Toch kaartjes

Wij wouden graag naar Daniël Lohues in het Amphion in Doetinchem.
Maar ja...wij zaten ondertussen midden in de koop van dit huis, verkoop van het oude huis en het inpakken van de spullen.
Toen we kaartjes probeerden te bemachigen waren die natuurlijk allang uitverkocht. We lieten ons op de lijst zetten al geloofden we er niet echt in.

Ondertussen bleken er nog wel kaarten te zijn voor de vrijdagavond in Borger. Daar heb ik toen meteen kaarten voor gekocht.
Borger beviel zo goed dat ik voor de extra show in  Arnhem (juni) kaartjes heb gekocht. Schoonzus Karin wil Lohues namelijk ook graag zien.
Gisteravond ging de telefoon. Het Amphion. Of we nog belangstelling hadden voor de kaarten want er waren een aantal terug gekomen. Natuurlijk hadden we dat!
En zo zie ik geheel onverwacht de show dus 3 keer :-)

Uitslag

Uitslag?
Ja die heb ik, nog steeds. Al wordt het wel minder.
En ik heb de uitslag van de bloedprikkerij van afgelopen dinsdag. Helaas word ik daar niet veel wijzer van. In die zin dat alles okay was.
Hb was voor mijn doen zelfs helemaal top. IJzer was goed, Vitamine B12 okay englucose niets mee aan de hand.

Ook de TSH-waarde (schildkliergebeuren) was goed. Die was 0,5. De waardes waarbinnen de TSH als "goed" wordt beschouwd liggen tussen de 0,4 en 3,5.
Met deze TSH-waarde begin ik wel te twijfelen. Het is eigenlijk maar net met de hakken over de sloot. Net binnen de grens van wat er als "goed" beschouwd wordt.
Misschien ga ik mijn huisarts toch vragen de Thyraxdosering iets verhoogd kan. Ik blijf namelijk moe, etc.
Dit voorstel is trouwens niet zomaar uit de lucht gegrepen. In 2004 had ik precies het zelfde probleem. Toen heb ik met mijn internist besloten de dosering niet te verhogen omdat ik op dat moment te "mager" was.

Dokter

Vanochtend had ik een afspraak bij de dokter. Ik had weer wat dingen verzamelt zodat het bezoekje nut had ;-)
Sinds een maand ongeveer heb ik aan de linkerkant van mijn buik rood/bruine jeukende vlekken. Dat blijkt een eczeem te zijn waar ik nu een creme voor gekregen heb. Leuke bijwerkingen heeft die creme trouwens. O.a. onderhuidse huidbloedinkjes en huidstriemen.

Verder ben ik moe. (Vraag is eigenlijk wanneer niet). Ik heb gevraagd of ik op een aantal dingen geprikt kon worden. Schildklier, aangezien ik Thyrax slik. Hb, altijd een heet hangijzer bij mij. En Vitamine  B12, waar ik ook al vaker een tekort aan had.
De dokter vulde het lijstje aan met nog wat dingen zoals glucose en bloedbezinking.
Morgenvroeg mij maar eens lek laten prikken ;-)

Reserveren?

Vanmiddag kwamen we thuis na een dagje shoppen in Bocholt. Toen we thuis kwamen lagen er diverse folders verspreid op de deurmat. Bente moest er wel om lachen, om die "puinhoop".
's Avonds bekeek ik de folders. Er zat er ook een bij van een "vreetschuur" in 's Heerenberg. De achterkant vonden Paulien en ik erg komisch. We hebben er smakelijk om gelachen.
Reserveer

Gezien

Soms zie leuke dingen. Zo bekeek ik gisteravond de aanbiedingen van de C1000. Daar zag ik een grappige aanbieding. Zie hieronder.

 
Inmiddels heeft de C1000 dit "schoonmaakfoutje" aangepast en het goede plaatje erbij gezet.

Vanochtend zag ik twee mensen omhoog turen. Was er iets bijzonders te zien?
Jazeker. Een luchtballon. Een relatief kleine ballon die erg laag, maar vrij snel, voorbij kwam. De camera kon ik nog net op tijd pakken.
Twee uur later toen ik de meiden op ging halen zag ik hem weer voorbij komen. Toen hoog in de lucht.

Lohues

Vrijdag naar Lohues. Nou dat ging mooi. Op de heenreis door Duitsland reden we verkeerd waardoor we het half uur voorsprong (Maarten was eerder naar huis gegaan) kwijt raakten. En als klap op de vuurpijl namen we in Emmen de verkeerde afslag (ik lette eem niet op) waardoor we een rondje site-seeing Emmen hadden.

Ondanks dat kwamen we ruim op tijd aan in Borger. Je mocht zelf je plek uitzoeken en dit keer zaten we helemaal met de snoet veuran. Deze show heet Allennig II maar het is een compleet nieuwe show. Allemaal nieuwe liedjes en nieuwe "stukjes om te lachen".
Deze keer o.a.  liedjes over de liefde, geloof, Elvis en oma had gelijk.
En o.a. een mooie anecdote over de terugweg naar huis na het winnen van de Annie M.G. Schmidtprijs plus een grappig verhaal over Ome Willem.
Kortom een schitterende show! Voor herhaling vatbaar. Eens zien waar er nog kaarten te scoren vallen.
Verder ben ik ook erg nieuwsgierig wat er uiteindelijk op de nieuwe cd staat. Nog even afwachten :-)

Logeerbeer

Zo, Beertje Beer is weer op school. Heel luxe met de auto gebracht omdat het zo hard regende. En hij kon natuurlijk niet als een verzopen katje beertje op school komen.
Beer kan weer bijkomen van een weekendje knutselen, dansen, met Lego spelen, en de 2 carnavalsoptochten die hij gezien heeft.

Toen ik Bente op kwam halen liep de juf met haar mee. "Bente is niet zo lekker in orde. Ze heeft ook op een matrasje gelegen".
Bente was inderdaad behoorlijk stilletjes voor haar doen. Onderweg naar huis had ze al wat babbels. Toen Paulien weer naar school was kwam de aap uit de mouw. Ze was verdrietig geweest want ze had Beer willen houden.
Later op de middag kwam Paulien met een geweldige oplossing. Haar beer wordt nu een logeerbeer. Mazzeltje voor Bente (en de beer) dat we vrijdag gaan logeren bij mijn moeder.

Andere koffie

Westminster thee uit Duitsland is sowieso al vreemd natuurlijk.
Maar dit is echt geen zuivere koffie thee volgens mij ;-)
(Tip: goed de witte letters lezen!)

Bloei

Gisteren stond er een hartige taart bij ons op het menu. Daar doe ik altijd een beetje knoflook in.
Op ons aanrecht staat een "potje" waar de bolletjes knoflook in zitten. Toen ik het opende kwam zag ik dat het lang geleden was dat de knoflook gebruikt was.
Hij stond bijna in bloei.


Elders in huis bloeit er ook iets moois op. Bente heeft dit weekend de logeerbeer van school mee naar huis. Hij gaat overal mee naar toe. O.a. naar de kapper want Bentes haren moesten geknipt worden. Vandaag ging hij mee naar Doetinchem.
's Avonds ligt hij bij haar in bed.
Bente heeft een mooi mazzeltje. Maandag hebben ze vrij dus mag Beer een dag langer logeren.

 
Schattig he?
Ja, de oogjes gingen alleen even dicht voor het plaatje. De dondersteen!
(De logeerbeer is de witte beer die naast Bente ligt)

Optocht


Vanochtend nam ik twee sprookjesfiguren mee naar school. Paulien was Sneeuwwitje en Bente was Assepoester.
Om 9 uur zou de optocht beginnen dus ik bleef samen met nog enkele ouders "hangen" bij de school.
Toen de optocht begonnen was ging ik snel naar huis om de camera te halen. Daarna langs de moeder van Bentes vriendinnetje.
Samen wachten we in de kou en wind langs de route tot ze langs kwamen.

 
Bente zwaaide enthousiast en bleef nog heel even met haar vriendinnetje staan zodat ik een foto kon maken. Daarna liepen ze snel weer door.De foto's van Paulien zijn helaas mislukt dus daar heb ik thuis nog snel een kiekje van genomen.
Na de optocht hadden ze o.a. gedanst in de gymzaal. En ze hadden snoep en chips gehad.
De dag was dus zeker geslaagd. Zolang het hier maar bij blijft qua carnaval vieren vindt mams het wel prima ;-)