Zaterdag


De zaterdag begon goed, met name voor Paulien. Ik had een prijs voor haar gewonnen bij de Essence adventkalender.
Een pakketje met allerlei spulletjes tegen pukkels etc.
's Middags gingen we naar openluchtmuseum Erve Kots in Lievelde. Daar was schoonzus Karin met een paar mensen van de compagnie Grolle.
Ze lieten o.a. zien hoe de wapens in de tijd van de 80jarige oorlog werkten. En hoe en wat er gekookt werd.
Flink roken deed het vuur onder de stoofpot ook. Die geur hangt nu nog in onze jassen.

's Avond zijn we gezellig uit eten geweest bij een grieks restaurant in Emmerich. Ik kreeg een doggybag mee naar huis. Er lag iets meer vlees op mijn bord dan ik op kon.
Vervolgens heb ik nog even (nou ja even, 3 uur lang) nieuwjaarsrolletjes gebakken en toen moe en voldaan naar bed.

Winter Warm Licht

Via Maartens werk hadden we twee kaartjes voor Winter Warm Licht in Braamt.
We kochten er twee voor de meiden bij en gingen gisteravond op pad.
Gelukkig was het droog toen wij daar rondliepen. Helaas was de wandeltocht vanaf de parkeerplaats en de tocht rond alle lichtjes wel een grote modderbende.
Ik had medelij met de mensen die er met een rolstoel of wandelwagen door moesten ploeteren.

Over Winter Warm Licht kan ik kort zijn: het was best teleurstellend.
Een paar jaar geleden hebben we zoiets in Emmen gezien, in de dierentuin, en dat was geweldig. Daar zijn we dus blijkbaar flink verwend.
In Braamt deed een gedeelte van de lichtjes het niet en er stonden ook plastic opblaasdingen zoals een draak en schelp, dat vonden we jammer.
Binnen een uur hadden we alles gezien en konden we weer naar huis.

Kerst

De meiden hebben sinds vrijdag al vakantie. Maarten moest vandaag nog werken maar was mooi op tijd thuis. De rest van de week is hij vrij.
Bente heeft afgelopen donderdagavond kerst gevierd op school. Het begon met een toneelstuk waar kinderen van school in meespeelden. Daarna hadden ze een kerstdiner met allerlei lekkere dingen die diverse ouders hadden gemaakt.
Samen met Bente had ik een chocoladecake gemaakt. En ik heb nog gehaktballetjes gemaakt zodat er ook nog hartige dingen te eten waren.

Paulien had vrijdagochtend een kerstontbijt op school maar dat viel helaas een beetje tegen. Er was geen beleg voor de croissantjes en bolletjes. Jammer.
Gelukkig werd dit allemaal goed gemaakt want haar vriendin uit Helmond kwam twee nachtjes logeren.
Dit jaar gaan we kerst vieren met een paat cadeautjes. Eerste kerstdag zijn we gewoon thuis en tweede kerstdag gaan we naar mijn moeder.
Via deze weg wensen wij iedereen hele fijne kerstdagen.

Kerstboom

Zaterdag heeft Maarten een kerstboom gehaald.
Na een  nachtje in de gang hebben we hem zondag op zijn plek gezet.
Daarna hebben de meiden hem samen met mij mooi versierd. Maar het allerfijnste aan deze boom is dat er snoep in hangt. Zuurstokjes en chocolade kerstballen.
Iedere dag mag er 1 ding gekozen worden dus voorlopig is hij nog niet leeg ;-)

Kerstmarkt Essen etc.

Zaterdagochtend moest ik vroeg opstaan. Vroeg wakker worden deed ik ook, om 4.45 was ik al wakker.
Ruim op tijd dus om de bus te halen van 8.15 naar de kerstmarkt in Essen.
Ik ben samen met Angelique en Jessica op stap geweest. Eerst gingen we naar Winterswijk waar we moesten over stappen in een andere bus naar Essen.
Dat bleek de spelersbus van de Graafschap te zijn. Lachen, en hij zat zeer comfortabel.


Het was een hele leuke gezellige dag. Op de (kledingwinkel) Primark na want daar was het zo idioot druk dat we de winkel zijn uitgevlucht. Veel aankopen heb ik niet gedaan, dat heb ik aan de andere dames overgelaten ;-)
Toen ik thuis kwam waren er nog twee aangename verrassingen voor mij.
Maarten had de muur van een behang voorzien. En dat vind ik echt fantastich. Iis het voor de feestdagen weer netjes in huis.
De andere verrassing was een hele mooie bos bloemen van de baas van Maarten. Die was voor mij omdat Maarten de afgelopen tijd zo veel weg was/is.

Biebbox

Ongeveer 3 weken geleden was ik in de bieb en het afdrukken van een bon van de geleende boeken lukte niet.
Een biebmedewerkster hielp me uit de brand en drukte me ook "De donkere kamer van Damocles" van W.F. Hermans in de handen.
Dit boek was een geschenk voor leden van de bieb i.v.m. de jaarlijkse campagne "Nederland Leest". In dit boekje zat een kraskaart waarmee je diverse prijzen kon winnen. O.a. een ballonvaart.

Bij het invoeren van de code op de site bleek ik GEEN prijs te hebben. Maar ik maakte nog wel kans op een troostprijs.
Afgelopen maandag ontving ik een mail waaruit bleek dat ik DE troostprijs had gewonnen. En wat voor één! Een biebbox ter waarde van 100 euro!
Vanmiddag heb ik hem opgehaald en er zat o.a. een kookboek, een dvd, boekenleger en boek met dvd van Dikkie Dik in. Van de Achterhoekse Poort zelf kreeg ik nog 4 kortingskaarten voor de ijsbaan in Nijmegen en een VVV-bon ter waarde van 20 euro.
Met zo'n mega troostprijs was ik de beroerdste niet om op de foto te gaan voor een stukje in de huis-aan-huisblaadjes en op de website van de bieb.
Spreekt voor zich dat ik zeer blij ben met deze prijs.

Edelsmeden les 11

Afgelopen donderdag ben ik door de sneeuw richting Gendringen gegleden.
Eigenlijk zaten al mijn lessen erop, maar ik kon nog een extra lesje nemen. Daar was ik blij om want er moest nog veel gebeuren aan de ring voor Jessica.
De ijdele hoop dat hij voor kerst klaar zou zijn is helaas vervlogen.  Ondanks dat er flink wat werk is verzet is hij nog niet af.
Het bevestigen van de zetkast aan de ring is een uiterst secuur klusje. Het solderen heb ik niet zelf gedaan. De ring wordt namelijk op de kop gehangen zodat de zetkast goed geklemd blijft zitten. En dan is het zaak om heel voorzichtig met de vlam alles te verwarmen zodat de zetkast niet "in elkaar stort".
Alles zit nu aan elkaar. En aan de onderkant is al het soldeer weggevijld en geschuurd.
Volgend jaar maak ik hem af en kan Jessica hem eindelijk om. Ze kan hem in ieder geval dit weekend al komen passen :-)

Sneeuw

Vanavond zou Maarten rond 17.00 uur terug rijden vanuit Oostende.
Helaas gooit de sneeuw roet in het eten. Vanochtend belde hij dat er in België al sneeuw lag en het weer sneeuwde.
Hier was er op dit moment nog niets aan de hand maar nog geen kwartier later begonnen de sneeuwvlokken naar beneden te dwarrelen.

Omdat het glad is, en het waarschijnlijk een chaos zal zijn op de weg lijkt het ons verstandiger dat Maarten niet naar huis rijdt. Temeer omdat hij zondagavond weer in Oostende moet zijn.
Niet leuk, maar ik heb al een kleine pleister op de wonde bedacht voor de meiden: broodje knakworst en vanavond brownies maken :-)
Een stel duifjes sluiten zich bij ons aan dat sneeuw helemaal niet zo fijn is (zie foto)

Home alone

Ik ben home alone met de meiden. Op dit moment zijn we een echt meidengezinnetje.
Maarten is zaterdagavond naar Oostende vertrokken en komt vrijdag terug. Daarna gaat hij nog een week richting België maar dit terzijde.
Sinterklaas loopt dit jaar dus ons huisje voorbij.
Maar niet getreurd ik ga er toch een gezellige avond van maken. Gourmetten lijkt me een mooi plan en ik weet wel zeker dat Paulien en Bente zich daar in kunnen vinden.
Op school vieren ze allebei wel Sinterklaas en dan sluiten we het thuis gezellig af :-)