Dakraamverhaaltje

Ons dakraam moet vervangen worden. Het kreng is namelijk verrot. Letterlijk en figuurlijk.
Begin vorig jaar was ik al bij een bouwmarkt naar binnen gestapt voor en offerte. Van het plaatsen van het raam kwam echter niets terecht.
Waarom het destijds niet is doorgegaan weet ik niet meer.

Ondertussen werd het toch echt tijd dat er actie werd ondernomen. We durven het raam ook niet open te doen, bang dat hij niet meer goed dicht wil.
Dus ging ik vandaag opnieuw naar de bouwmarkt voor een nieuwe offerte.
En wat is nu de grap?
De nieuwe offerte is goedkoper!! Raar maar waar.
Inmiddels is de knoop wel doorgehakt en laten we het raam plaatsen, 14 juli op precies te zijn.

Buurt deel 2

Vanavond zijn we naar de bijeenkomst geweest om het "masterplan" te bekijken.
Er gaat hier een hele boel veranderen in de toekomst. Dat is duidelijk.
Zo worden er veel woningen gerenoveerd en ruim 200 woningen worden gesloopt. Er komt veel nieuwbouw en groene parkjes voor in de plaats.
Voor ons is het plan ook ingrijpend. Er komt namelijk een weg achter ons huis langs!
Nu loopt er al een fietspad vlak achter ons huis langs maar die weg vind ik minder mooi.
Want hoe willen ze "Teletubbieland" behouden als die weg er langs moet komen?

Buurt

De buurt waar wij in wonen krijgt een grote "opknapbeurt".
Vorig jaar ben ik bij de bewonersbijeenkomsten geweest om onze ideeën over de buurt in kaart te brengen.
Vandaag (voor huurders) en morgen (voor huiseigenaren) wordt het masterplan getoond.
Wat ik inmiddels al weet is, dat een aantal woningen wordt afgebroken. Een aantal kinderen bij Bente uit de klas moet daarom t.z.t. verhuizen.
De rest van de plannen krijgen we dus morgen te zien.
Ik ben erg nieuwsgierig wat er van geworden is.

NotHome!

Op 1 augustus kregen we de sleutel van ons huis hier in Ulft. Die datum was ook de opzegdatum van al onze abonnementen bij @Home.
Want hier in de Achterhoek kun je niet internetten, bellen of tvkoekeloeren via @Home.
Natuurlijk schreef @Home nog wel geld af. Zowel in augustus als in september. Dat geld hebben we laten storneren. En vervolgens een "rode kaart" naar @Home gestuurd.
Toen waren we van de ellende verlost. Althans...

Althans, in die veronderstelling leefden wij.
Vandaag viel er een enorme envelop op de deurmat met alle post die nog naar het oude adres was gestuurd. Alle post vanaf september!! (Dank u wel nieuwe bewoner voor al het verzamelwerk. NOT! !)
In die evelop zaten o.a. brieven en aanmaningen van @Home en een incassoburo. At Home zegt in de aanmaningen dat ze mails hebben verzonden. Ja dat zal best maar die kan ik niet lezen zonder abonnement!

Vanmiddag heb ik direct contact gezocht met het incassoburo. Ik moet een briefje opsturen en de zaak nogmaals uitleggen. Dan regelen zij het met @Home. En dan hopen we maar dat het goed komt. Ik kan namelijk de bevestiging van de TV-opzegging wel terugvinden. De andere afmeldingen niet, terwijl dit allemaal is in één keer is opgezegd via hun site. Want dat moet op die manier.
Blijft sowieso een vreemde zaak dat ze alleen over de maand september beginnen te zeuren.

Wordt vervolgt(?)

Spiegel

Spiegeltje spiegeltje aan de wand.
Toen wij dit huis kochten hing er in de badkamer een grote spiegel. En in de gang hing een klein geval.
Beide niet mooi. Die van de gang belande in de tuin. Die van de badkamer verhuisde naar de gang nadat ik hem paars had geverfd.
Toen zag hij er zo uit.


Ergens in een la lagen nog schelpen die ik in eerste instantie voor de kamer van Paulien zou gebruiken. De fraaie muurschilderingen brachten daar verandering in. Vandaar dat ze in de la belanden.
Gisteren heb ik ze te voorschijn gehaald en ze op de paarse spiegel geplakt.
Nu ziet het er zo uit. Bente, Paulien en haar vriendinnetje vonden het in ieder geval erg mooi.
Foto is een beetje donker omdat ik hem vanavond gemaakt heb.

Tussen kunst en kitsch

Hij staat er...de nieuwe kunstkerstboom. Eigenlijk een beetje eerder dan de bedoeling was. Aangezien ik op de zolder moest zijn voor dingen  om een kerstkrans te versieren heb ik de boom ook mee naar beneden genomen.
Het "kreng" even opzetten was er niet bij. Wat een gedoe zeg, tak voor tak er in hangen en uitvouwen! 

Afijn een uurtje later stond de boom. Toen moesten de lampjes erin. Ai, die hadden de verhuizing niet overleefd. Snel ging ik met de dames naar de winkel om nieuwe te halen. Vanzelfsprekend vonden ze die met allerlei kleurtjes de mooiste.
Na het eten gingen we de boom optuigen. "Maar je had toch nieuwe lampjes gekocht?" vroeg Maarten verbaasd nadat de boom "aangekleed" was met de gekleurde kitschlampjes. De gewone lampjes vond ik terug in een tas met o.a. kerst tafellakens.

Paulien en Bente hielpen goed mee om de boom te versieren. Vooral Bente had er erg veel plezier in.
Alle kerstballen, frutsels en zelfgemaakte dingen die we hebben hangen dan ook in de boom. De boom is dus erg rijkelijk versierd dit jaar. Hij houdt het midden tussen kunst en kitsch ;-)

In de krant

Vorige week woensdag was het 5 december. Ik kreeg een leuk "kadootje" van de post. Het buurtkrantje van onze wijk lag op de deurmat. En dat heb ik geweten. De volgende ochtend werd ik al aangesproken door de directeur van de school. "Je staat leuk in de krant. Ik heb het gelezen". En diverse ouders spraken me er op aan.
Vandaag was ik bij de C1000 en toen begon de overbuuf er ook over. "Leuk stukje van je in ons wijkkrantje".

En toen bedacht ik me dat ik min of meer had gezegd een en ander te plaatsen op mijn log.
Helaas doet de scanner het niet dus het is een foto van het stukje geworden. Die is een beetje onduidelijk. Morgen bij daglicht nog maar eens proberen of dat beter gaat.
Maar voor een indruk is het goed genoeg, toch?

Interview

Iets later dan in eerste instantie de bedoeling was, maar vandaag was het dan zover. Het interview voor 't infoblaadje van onze wijk.
Meneer de interviewer was netjes op tijd. Meneer de fotograaf liet echter op zich wachten.
Dus besloten we onder het genot van een kop koffie van start te gaan.

Er werden vragen gesteld de samenstelling van ons gezin. Hoe we zo in Ulft terecht zijn gekomen. Wat ons aanspreekt in de wijk, en wat we minder fraai vinden. (Stuk hout door de ruit bijv.).
Of we er niet tegenop zagen dat de wijk "overhoop" gehaald zou worden i.v.m. het verbeteren ervan. Nee niet echt. Net meegemaakt in Zwolle, en het kan alleen maar beter worden.
Na nog geen 20 minuten zat het erop. Waarschijnlijk vinden we er 5 regels van terug in het blaadje maar dat mag de pret niet drukken :-)

Ondertussen werd de fotograaf gebeld maar die was al onderweg. Toen die kwam werden er diverse plaatjes geschoten. Binnen en buiten. Ik mocht direct bekijken welke foto's ik wel en absoluut niet mooi vond.
Ik grapte nog dat mensen me zouden herkennen als ik met mijn kop in dat blaadje stond. "Ja, misschien wel sneller dan je denkt" sprak de plaatjesschieter.
Kwebbel straks heel beroemd in Ulft ;-)