Diversen

En zo was er alweer een week voorbij. Time flies...
Pasen stond bij ons in het teken van familiebezoekjes. Eerste paasdag zijn we bij mijn moeder geweest en tweede paasdag bij mijn schoonouders. Erg gezellig allemaal.

Bente heeft van de week haar eerste spreekbeurt gehad, over Mexico. Dat had nog wel wat voeten in aarde.
Ze zou op woensdag de spreekbeurt houden en we hadden speciaal hiervoor hapjes gemaakt met tortillawraps.
Toen ze om 12.15 uur uit school kwam bleek dat ze haar spreekbeurt niet had kunnen doen.
De reden?? Geen tijd meer!
Schandalig en desbetreffende juf hoort er nog wel van als ze weer terug is.
Donderdag ging de spreekbeurt WEL door en het Bente heeft het goed gedaan. De hapjes waren ook in de smaak gevallen :-)

Verder ben ik druk bezig op de cursus, volgende week alweer de laatste les maar daarover later meer.
Qua gezondheid voel ik me niet top. De medicatie die ik kreeg tegen een blaasontsteking zijn erger dan de kwaal zelf. Ben supermoe van de antibiotica en ik hoop maar dat dit snel over is. Kuur loopt gelukkig ten einde.
Wordt vervolgt ;-)

Elvira 50

Vandaag is onze schoonzus 50 jaar geworden.
Zij heeft een enorme hekel aan bingo. Op haar kaart met de uitnodiging van haar feest stond een facebookbingo.
Leuk onderwerp dus om mee aan voor een cadeau.
Dus kocht ik een goedkope bingo om het geld in te doen. Samen met Bente voorzag ik alle balletjes van sommen zodat de uitkomst 50 werd.
De bol kan niet open dus Elvira moet toch bingo spelen om al het geld er uit te krijgen * grijns *


Paulien maakte ondertussen een mooie tekening.
Toen schoot mij het liedje "Bingo" van André van Duin in gedachten en besloten we ook een eigen gemaakte vingerplant er bij te doen. Hier heeft Paulien haar beste beentje vinger voorgezet.
Ik vind hem geweldig leuk geworden. En dat vond Elvira ook aan haar gelach te horen vanmiddag.

Het feestje was een high tea in een restaurant in Zwolle. Het was erg gezellig en lekker!

Kerst

De meiden hebben sinds vrijdag al vakantie. Maarten moest vandaag nog werken maar was mooi op tijd thuis. De rest van de week is hij vrij.
Bente heeft afgelopen donderdagavond kerst gevierd op school. Het begon met een toneelstuk waar kinderen van school in meespeelden. Daarna hadden ze een kerstdiner met allerlei lekkere dingen die diverse ouders hadden gemaakt.
Samen met Bente had ik een chocoladecake gemaakt. En ik heb nog gehaktballetjes gemaakt zodat er ook nog hartige dingen te eten waren.

Paulien had vrijdagochtend een kerstontbijt op school maar dat viel helaas een beetje tegen. Er was geen beleg voor de croissantjes en bolletjes. Jammer.
Gelukkig werd dit allemaal goed gemaakt want haar vriendin uit Helmond kwam twee nachtjes logeren.
Dit jaar gaan we kerst vieren met een paat cadeautjes. Eerste kerstdag zijn we gewoon thuis en tweede kerstdag gaan we naar mijn moeder.
Via deze weg wensen wij iedereen hele fijne kerstdagen.

Home alone

Ik ben home alone met de meiden. Op dit moment zijn we een echt meidengezinnetje.
Maarten is zaterdagavond naar Oostende vertrokken en komt vrijdag terug. Daarna gaat hij nog een week richting België maar dit terzijde.
Sinterklaas loopt dit jaar dus ons huisje voorbij.
Maar niet getreurd ik ga er toch een gezellige avond van maken. Gourmetten lijkt me een mooi plan en ik weet wel zeker dat Paulien en Bente zich daar in kunnen vinden.
Op school vieren ze allebei wel Sinterklaas en dan sluiten we het thuis gezellig af :-)

Meter

In augustus moesten wij de meterstanden doorgeven aan de energiemaatschappij.
Zo gezegd zo gedaan. Via internet want dat is lekker makkelijk.
Niet veel later ontving ik een mail waarin een link stond met de jaarafrekening. Hoera, we kregen ruim 40 euro terug. Dat vonden wij wel fijn natuurlijk.

Tot onze stomme verbazing kregen we echter een papieren eindafrekening (we zijn overgestapt naar een ander) waarbij we maar liefst 92 euro moeten betalen!
Heel vreemd. Dus daar heb ik mijn beklag over gedaan.
Vervolgens stuurden ze ons de specificatie en na lang puzzelen bleek het allemaal wel te kloppen. Op één ding na: meterstand 1 (het lage tarief) stond vanaf april op 0.
Vandaag is er een monteur van Liander geweest en die heeft een nieuwe meter geplaatst. En nu maar afwachten of zij een nieuwe berekening kunnen maken over de electriciteit.
Krijgen we met een beetje geluk dus toch nog geld terug.

Over school en het weekend

Zo, we hebben weer een bewogen weekje achter de rug.
Afgelopen woensdag kwam Paulien op het schoolplein naar mij toe, ze was bijna in tranen. "Ik zit bij niemand in de klas en de rest allemaal wel".
Om een lang verhaal kort te maken. Op de site van haar middelbare school stond ze een niveau te laag ingedeeld. Foutje op de site! Bedankt, zo krijgen mensen wel de schrik van hun leven :-(
Het andere probleem: niet bij haar vriendin in de klas is uiteindelijk goed gekomen. En zo kon Paulien donderdag met een gerust hart kennis maken met haar nieuwe klas op de Wesenthorst.
Ze is daar uitermate tevreden mee. "Mam, ik krijg een hele leuke klas".


Afgelopen vrijdag had Paulien een feestje van een klasgenootje. De hele klas was uitgenodigd en ze heeft het reuze naar haar zin geahd.
Zaterdag zijn we naar Ouwehands dierenpark geweest. Ik had nog een kortingskaartje en de meiden mochten sowieso gratis naar binnen dankzij hun Kids for Animals lidmaatschap.
Het was heerlijk weer, dus we hebben het zeker getroffen. En het park was leuk. We hebben vooral genoten van de ijsberen die druk aan het spelen waren in het water.
Ook de oerang oetans waren leuk want een aantal liep over touwen buiten het verblijf waar ze vertoefen. Vooral het kleine aapje was "erg schattig" vond Bente.

Na het bezoek aan de dierentuin sloten we de dag gezellig af door uit eten te gaan.
Vandaag zou Bente gaan zwemmen. De gymnastiekvereniging had het zwembad afgehuurd.
Helaas ging dit niet door aangezien Bente afgelopen nacht ziek geworden is. Echt sneu, maar gelukkig is ze wel al aan de beterende hand.

Koninginnedag


Heerlijk weertje vandaag he? En dat is natuurlijk heel fijn op Koninginnedag.
Wij zijn vanochtend rond half 11 naar het voetvalveld gelopen. Daar was van alles te doen voor de jeugd van groep 1 t/m 8.
Paulien had geen zin om mee te doen met de spelletjes maar Bente leek het wel leuk. We begonnen met het oplaten van een ballon. Benieuwd waar hij dit jaar terecht komt. Die van Bente was vorig jaar in de buurt van Den Haag terecht gekomen.

Daarna ging Bente o.a. hoepels om een ezelkop gooien, voetballen, ballen in een klomp gooien. Wat ze ook erg leuk vond was een parcour lopen met een helm waar een eierdop (met ei) op zat. Het ei mocht natuurlijk niet vallen.
En er was een soort wipwap van een plank gemaakt waar een (stoffen) kip op lag. Door op de plank te trappen vloog de kip door de lucht. De kip moest je opvangen met een koekenpan. Dit spelletje vond ze ook erg leuk.
Ze won ook nog een prijsje bij het eendjes hengelen.

Na deze festijn gingen we boodschappen doen in Rees en heb ik nog in de tuin gewerkt. Tijdens deze tuinarbeid hoorden we de karaoke van het voetbalveld schallen.  Het piratenfestival is er niets bij! Mijn oren doen nu nog pijn ;-)
En om de dag mooi af te sluiten hebben we asperges gegeten. Heerlijk!

De week

Zo, de week zit er weer op.
Een week waarin we een mystrieus pakje kregen waar een paar schoenen in bleek te zitten.
De week waarin ik het theoretisch verkeersexamen moest nakijken van groep 8. Paulien is er voor geslaagd, en de rest van haar klas ook.
De week met een zaterdagavond die erg leuk was voor Paulien. Samen met papa naar het Vitesse stadion om Barca op een groot scherm te gaan kijken.
Bente en ik bleven thuis en hebben er een gezellige avond van gemaakt. Wel jammer dat we de film/dvdspeler niet aan de praat kregen.
En deze week eindigde met een verjaardagsfeestje. Vandaag waren we in Emmen omdat mijn moeder haar 66ste verjaardag vierde. Een erg gezellige dag waar we weer flink hebben kunnen bijkletsen met allerlei familieleden.