Anholter Schweiz

Vanmiddag vroeg Bente of we nog iets gingen doen, wandelen of zo.
We besloten op pad te gaan, nog geen idee waar we zouden uitkomen. Dat werd uiteindelijk de Anholzer Schweiz, een klein dierenparkje hier vlak over de grens.
We kwamen net op tijd om te zien dat de otters werden gevoerd. Hij smakte verschrikkelijk, en daar kon Bente wel om lachen maar verder vond ze het zeer onsmakelijk.

Vervolgens liepen we langs de bruine en kraagberen. Op de foto hieronder ligt de beer nog lekker te luieren maar daar kwam snel verandering in toen de dierenverzorger met appels langs kwam. Enkele beren gingen op hun achterpoten staan en vingen de appel in de bek op. Of ze spietsten de appel aan hun klauwen om hem vervolgens op te kauwen.

Verder zagen we o.a. een wolf, wilde katten, heideschapen, wasberen, reeën, ezels, rendieren. En hebben we gezien hoe het beest eruit ziet dat twee jaar geleden aan een kabel van onze auto geknaagd had: de steenmarter. Deze pauw werd door Bente ontdekt en we konden er heel dichtbij komen om hem op de foto te zetten.


Vooral Bente vond het geweldig dat ze zo dichtbij deze mooie vogel kon komen. Toen ze er vlak aan langs liep zette het beest een keel op. Ze schrok zich een hoedje.

De kleine ezels vond Bente heel erg schattig. Die had ze ook graag wat voer willen geven. Helaas ging dat niet door omdat er twee volwassen ezels de wacht hielden bij de voerautomaat. (zie log Bente)
Na twee uur wandelen en kijken gingen we weer naar huis. Ik vond het leuk om dit park gezien te hebben. Er zijn niet veel verschillende dieren maar ze leven wel in grote hokken. Daardoor is de route door het park ook 5.5 km lang! Dat wandelen is dan ook goed gelukt vandaag :-)

drie reacties

Steenmarters! Praat me er niet van. In Duitsland heb ik er slecht van geslapen. Er schijnt iets in autobekabeling te zitten dat ze lekker vinden.


mack (URL) - 15-06-’11 22:53

Ik even mazzel met mijn Italiaan.


mack (URL) - 16-06-’11 21:15

Wat leuk dat je zo’n dierentuin vlak bij je hebt! ;-)
Steenmarters….! Praat me er niet van. Weet je dat die dieren enorm kunnen stinken als je ze in huis hebt? Ik weet er alles van! :-(


JeeBee (E-mail ) (URL) - 17-06-’11 00:01


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.