Slag Om Grolle

Dit weekend stond Groenlo in het teken van de Slag om Grolle.
De binnenstad was veranderd tot het leven van alledag in 1627. En je kon de verschillende kampementen van de soldaten bekijken.
Wij gingen met de meute mee richting slagveld.

Photobucket

Daar werd omgeroepen dat er hoog bezoek was. Een ambasadeur was speciaal uit Spanje gekomen om deze slag te zien.
Die was dus speciaal over gekomen om te kijken hoe zijn land de pan werd ingehakt ;-)
Photobucket

Alhoewel het er in het begin best florisant uitzag voor de Spanjaarden, gaven de Nederlanders niet op en met hulp van prins Frederik Hendrik werd Grolle in 1627 bevrijdt.
Photobucket
Frederik Hendrik geeft aanwijzingen hoe de troepen ten strijde moeten trekken.


Photobucket

Deze paarden maakten ook veel indruk. Knap, dat ze met al dat lawaai van musketten en geknal van de kanonnen zo rustig bleven. Okay ze zijn er op getraind, maar toch.

Photobucket

De meiden vonden het allemaal ook zeer indrukwekkend al vond Bente wel dat er een hoop kabaal bij werd gemaakt. En Paulien was blij dat ze niet in die tijd leefde.

Photobucket

Het allergrappigste vonden ze bovenstaande man. Deze werd neergestoken en de kale man probeerde eerst zijn haar af te snijden en daarna zijn baard. (Zou hij jaloers zijn geweest op al dat haar??). Vervolgens jatte hij een laars van zijn slachtoffer terwijl die arme man maar bleef schreeuwen om hulp.
We namen ook nog heel even een kijkje in de binnenstad, maar toen het begon te plensen en hagelen besloten we naar huis te gaan.
Helaas hebben we schoonzus/tante Karin niet gezien in haar middeleeuws kostuum.

Geen reactiesEmoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.