Schoolarts ?

Ken je het mopje van dat kindje dat naar de schoolarts moest?
Ze ging niet!

Alle kindjes uit groep 2 kregen een brief van de GGD. Behalve Bente.
De vraag was dan ook of Bente wel/niet naar de schoolarts zou moeten dit jaar. Volgens haar juf wel. Die had het namelijk voor de zekerheid even nagevraagd.
Dus ging moeders dinsdag samen met dochterlief een afspraak maken. Deze afspraak werd nog ergens tussen gepropt in een pauze. Donderdagochtend om 10.20 uur.
Bente zag het helemaal zitten om naar de schoolarts te gaan. Het leek haar wel spannend volgens mij.

Waren we gisterochtend amper in de klas toen de assistente van de schoolarts op mij afkwam. "Bent u de moeder van Bente?".
Ik bevestigde dit, waarop ik met verbazing de rest van haar verhaal aanhoorde."Ja, we waren de agenda eerst kwijt maar Bente hoeft niet naar de schoolarts. Volgend jaar is ze aan de beurt.
Nu moeten we volgend jaar dus goed in de gaten houden of ze een oproep krijgt.

vijf reacties

Raar gedoe. (h)
En een agenda voor de schoolarts raak je zomaar kwijt….. tuurlijk. ;-)


Ellebelle (URL) - 19-06-’09 22:05

Vaag verhaal van die schoolarts.
Ik was altijd blij dat dat weer achter de rug was. Ze hadden bij mij altijd wel wat te vinden waar ik zelf nooit last van had


marnix (URL) - 20-06-’09 18:46

Leuk, bezorgt de schoolarts Bente een trauma. Ben je weer druk met bezoek aan de psycholoog


Vedat (URL) - 22-06-’09 15:29

Dit ken ik. Komt waarschijnlijk door de verhuizing. Wij hebben het met Jasper ook gehad. Die is slechts 1 x in zijn lagere schoolperiode naar de schoolarts geweest, daarna nooit weer. Omdat de administratie behoorlijk verstoord was, kreeg hij nooit meer een oproep. Op een gegeven moment heb ik zelf maar eens aan de bel getrokken, en toen dat ook niet werkte, ben ik met hem naar de huisarts gegaan en die heeft dezelfde onderzoeken uitgevoerd als de schoolarts.
Blijf dus heel alert!


JeeBee (E-mail ) (URL) - 29-06-’09 02:34

@JeeBee: In Bente’s geval denk ik dat het komt omdat ze pas in oktober 6 wordt. De grens van oproepen ligt bij de grote vakantie.

Ik weet zeker dat de administratie de verhuizing wel overleefd heeft. Toen we hier een paar weken woonden kreeg ik iemand aan de deur van het consultatiebureau. Ze dacht dat Bente nog prikken moest, maar dat hadden we in Zwolle al afgehandeld.
Van Paulien moet ik het zeer zeker wel in de gaten houden. Die moet volgend schooljaar ook weer een vaccinatie.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 29-06-’09 10:44


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.