Vogels

Witte zwarte zwanen
Ik stond op de brug over de Oude IJssel naar diverse vogels te kijken. Er kwam een oudere man aan gefiets. Hij stopte en gooide een paar plakken brood in het water.
Als aasgieren kwamen de meeuwen er op af gevlogen en vraten de handel in mum van tijd op.
"Het moet niet nog harder gaan vriezen want dan zit het hier straks dicht", zei hij met een blik op de vogels. En dat hij het wel mooi genoeg vond zo. Het mocht wel weer gaan dooien. Iedereen heeft zijn plezier gehad, het was goed zo. "Ik wil morgen de korte broek weer aan kon doen".
Ik vrees voor hem dat zuks wat er niet in zit. Tenzij hij binnen blijft en de kachel op een graad of 25 zet.

Na dit gesprekje liep ik een stukje verder. Daar zat een aalscholver op een tak. Hij bleef rustig zitten, Alsof hij graag op de foto zou willen gaan. Zo'n verzoek kun je niet weigeren natuurlijk.
Aalscholver
Iets zeer bijzonders heb ik vandaag ook nog gezien. Net toen ik bij de Oude IJssel aankwam stonden er twee jongens foto's te maken van onderstaand vogeltje. Een nonnetje.
"Die zie je niet zo vaak", zeiden ze dan ook. Ik heb hem in ieder geval nog nooit eerder gezien. .
Ik kon nog net een foto maken. Toen vloog hij helaas weg. Op de terugweg zag ik hem ook maar toen was hij te ver weg om een goede foto te kunnen maken.
Nonnetje

drie reacties

Wat een mooie foto’s maakt jouw camera toch. Heb zelf nog niet veel andere vogels dan eenden en waterhoentjes en merels gezien. Wel heb ik een zwarte rat gezien die de kruimels kwam opeten. Tsja, die zijn ook niet te versmaden op dit moment…


Karin (E-mail ) - 11-01-’09 20:11

@Karin: Dat doet hij zeker. Ben er dan ook erg blij mee. En met dat Nonnetje kwam die 20x zoom erg van pas.

Zwarte rat? Dat is minder mooi. Zou die rat die we met de Slag om Grolle gezien hebben dan toch echt zijn geweest? ;-)


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 11-01-’09 21:38

Mooie foto’s, Kwebbel. Net als die man in korte broek zeiden de kinderen vanmorgen ook, dat het wel afgelopen mocht zijn met dit weer. Ze zijn de sneeuw zat. Het is ook sneeuw waar niets mee gedaan kan worden, dus weg met de handel.


Vedat (URL) - 11-01-’09 22:47


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.