Punt org

Sinds een maand ongeveer is het adres van mijn log: kwebbel punt org. Dat zit zo.
Begin oktober was mijn log opeens weg. Maarten ging meteen op onderzoek uit en kwam tot de conclusie dat Reumer punt org niet meer bestond.
Ons domeinnaam was bij een Engels bedrijf geregistreerd. Samen met nog een game-site van Maarten. Had een vriend van hem voor ons geregeld.
Dat ging goed, totdat het bedrijf centen ging eisen van die vriend voor domeinnamen die hij niet in gebruik had.
Die vriend kreeg het dus aan de stok met dat bedrijf.

En nu vermoeden wij dat ze daarom ons niet hebben verteld dat ons termijn bijna om was. Dus hadden wij geen idee dat we (opnieuw) moesten betalen om ons domeinnaam te houden.
Aangezien wij niets meer met deze "koekenbakkers" van doen wilden hebben, hebben we een maand gewacht om de domeinnaam elders te registreren. Die maand is een soort termijn waarin de "eigenaar" hem weer kan laten registeren. Voor het registreren moet je ook een geldig account hebben, en die hadden we niet bij de oude.
Op de dag dat onze domeinnaam weer vrij zou komen heeft Maarten een poging gedaan om hem te registreren. Bij de nieuwe domeinnaamregistratie stond hij niet als beschikbaar, terwijl dat wel zo had moeten zijn. De maand zat er immers op.

Afijn, om een lang ingewikkeld verhaal kort te maken. Toen Maarten 's avonds nog een poging wou doen om de naam weer "op te eisen" was er een of andere hufter uit een Aziatisch land er mee vandoor!
Ja, we konden het van hem kopen. Voor heel veel dollars! Dat doen we dus mooi niet.
Waarom hij Reumer punt org gekocht had?? Nou, omdat er wel 32.000 hits zijn al je Reumer op Google intypt. Dat het een familienaam is en er weinig mensen bereid zijn om daar tig dollar aan uit te geven deed er niet toe. :-(

zeven reacties

Ik vind dat jagen op mogelijk (in de toekomst) interessante domeinnamen om geen andere reden dan om er geld voor te vragen een merkwaardige en verwerpelijke handel. Maar wettelijk schijnt er weinig aan te doen te zijn.


Frans54 (E-mail ) (URL) - 01-11-’08 22:02

Al met al mooi balen. Maar kwebbelpuntorg klinkt ook erg goed!


JeeBee (E-mail ) (URL) - 02-11-’08 14:49

een gevolg van liberaliseringen geld maken ik baal daarvan, maar je bent er weer en het maakt mij niet uit of het op reumer of kwebbel is


st@@rtje (URL) - 02-11-’08 15:08

Ttttsssss.
Da’s toch te gek voor woorden.

Nou moeten jullie op zoek naar een ander “familie-adres” ???


Elly - 02-11-’08 16:06

@Elly: Voorlopig lopen die via kwebbelpuntorg Daarna zien we wel weer verder.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 02-11-’08 18:14

En Reumer punt nl is zeker ook niet meer vrij? Weet je, als we toch al zijn begonnen met strijden tegen de gemeente, dan pakken we Aziƫ er maar gelijk bij. We halen terug wat van ons nou ja, jou, is.


Vedat (URL) - 03-11-’08 10:01

@Vedat: Reumer punt nl is in de handen van een oom van Maarten. Al een hele tijd, vandaar dat wij punt org hadden.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 03-11-’08 18:39


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.