Hofhuus

Gistermiddag zijn we naar museumboerderij Hofshuus geweest in Varsseveld.
Daar werd een zogenaamde Gaodag (vrije dag voor knecht of meid) gevierd. Er was van alles te doen in en om de boerderij.
Photobucket
Een braderie met veel leuke, lekkere en interessante dingen. Paulien vond stand met bijen erg indrukwekkend. Haar vraag waarom de koningin een sticker op de kop had werd netjes beantwoord. (Dan wordt ze beter herkent. Af en toe wordt een koninging vervangen door een jonger exemplaar zodat er meer eitjes gelegd worden.)
Photobucket
Iets verderop hield een dame een verhaal, geheel in dichtvorm en op z'n Achterhoeks, over de geschiedenis van de onderbroek. Het werd met veel humor gepresenteerd.
Vervolgens gingen we naar het terrein met diverse oldtimers. Daar stonden zeer oude modellen tussen. In sommige ervan kon je een ritje van een half uur maken.

In het Hofhuus waren diverse mensen in klederdracht bezig met handwerken. En babbelen, want voor de foto gingen ze nog even extra aan het werk. "Ja, ze is van de Telegraaf", zei een bekende van een van de dames die er ook rondliep. Haha, hij moest een weten ;-)

Aan het eind werden de dames nog geschminkt en kregen ze nog een bosbessenijsje. Daarna gingen we huiswaarts.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

vijf reacties

Dat ziet er uit als een heel gezellig middagje. De meiden waren weer prachtig geschminkt. ;-) En dat ijsje spreekt me ook wel aan…


JeeBee (E-mail ) (URL) - 06-05-’08 07:45

Gezellig, samen een middagje op stap. :-D
Leuke schmink, eens wat anders dan een kat/tijger.


Elly (URL) - 07-05-’08 10:24

Hihi, dat konijntje! :-)

Dat is vast een heel leuk dagje geweest.


Vrouwke (E-mail ) (URL) - 07-05-’08 12:04

klinkt als een leuk dagje


Marnix (URL) - 07-05-’08 17:16

Onderbroekenlol dus … ;-)


annabee (URL) - 17-05-’08 23:34


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.