Pffft!

In maart kreeg Maarten ander werk. Daarbij zou er een einde komen aan de collectieve verzekering bij CZ. Overstappen kon niet zeiden ze. En daar ging het meteen al mis. (Overstappen had heus nog wel gemogen aangezien we bij een ander collectief verder gingen!)
Er volgde een vette rekening over een aantal maanden waarop er niet was betaald.
Die mochten we in gedeeltes betalen, dat dan weer wel.

Ook dat ging mis zodat we vorige maand alsnog een rekening kregen. Keurig een briefje getikt met een overzichtje van al onze betalingen. En we vroegen om een overzicht van hen. Probleem opgelost dachten we.
Dus niet!
CZ leverde ons een compleet onduidelijk overzicht af. Waarop minimaal 2 bedragen me compleet onbekend voor kwamen.
Gelukkig had ik (uit wantrouwen) alle rekeningen bewaard. Na enig speurwerk zag ik waar het probleem zat. Namelijk in een administratieve fout bij CZ.

Ik besloot mijn gal te spuwen. Maar dat was eenvoudiger gezegd dan gedaan. Het kostte me enige moeite om alles uit te leggen. Terwijl het eigenlijk heel simpel was. In hun boekhouding hadden ze een rekening verwerkt voor het volle bedrag, terwijl wij een nota hadden gekregen voor de helft van het bedrag.
Uiteindelijk was het duidelijk en begreep ze mijn "beklag". He he, gelukkig!
Maar na een half uur kletsen had ik wel koppijn. Pffft!!  Blij dat dit financiële gedoe geen dagelijkse kost meer is ;-)

negen reacties

moet je het eens met agis proberen…ze zeiden meneer tegen me!!


jokie (E-mail ) (URL) - 28-12-’07 19:07

bij dat soort instanties is het altijd lastig je gelijk te behalen en als je het lukt heeft het vaak veel bloed zweet en tranen gekost


Marnix (URL) - 28-12-’07 20:11

Ik hoop dat al je inspanningen nu wel succes zullen hebben. Het is vaak vechten tegen de bierkaai bij zulke logge instanties.
Hoe is ‘t nu met je hoofdpijn?


JeeBee (URL) - 28-12-’07 22:43

Hopelijk kan je de paracetamol wel declareren. ;-)


Elly - 28-12-’07 22:52

@JeeBee: Die heb ik nog steeds dus ik duik mijn bed maar in.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 28-12-’07 23:18

soms kan zo`n probleem maaanden en maanden duren!


Yvonne (URL) - 29-12-’07 08:50

Ik ken ook zo’n instantie: “meneer u moet het maar even goed nakijken, wij maken met zulke dingen geen fouten hoor” en dat ondanks een zwart op wit overzicht dat ze gestuurd was(én gemaild na het telefonisch contact die morgen waarbij ze de brief niet konden vinden – hoezo geen fouten?). De opmerking dat ze als ze geen fouten maakten kennelijk bijzonder weinig deden werd afgedaan met “alles gaat via de computer en die maakt nu eenmaal geen fouten”. Toen ik daarop reageerde met “maar de mensen die hem programmeren en gegevens invoeren kennelijk wel”. werd men knap chagrijnig. Het heeft lang geduurd om het probleem opgelost te krijgen, zelfs de deurwaarder kwam er aan te pas (die op basis van het overzicht en de bewijsstukken ook niet anders kon concluderen dat er kennelijk iets niet klopte met de vordering en onverrichter zake weer vertrok)


Frans54 (E-mail ) (URL) - 29-12-’07 18:02

Is u lekker mee….. :-(


Ina (URL) - 29-12-’07 19:33

Ik ben ook blij dat dat m’n beroep niet is.


mack (URL) - 30-12-’07 23:24


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.