Zwemperikelen

Een tijdje geleden overlegde ik met de zwemjuf hoe het zwemmen ging met Paulien want ze kreeg nu ook schoolzwemmen.
"Redelijk", was het antwoord.
Niet zo gek lang daarna was het kijkweek. "Wat een mooie slag heeft Paulien", zei mijn schoonmoeder. En ik kon dat niet ontkennen, Paulien zwemt goed en mooi. Ze zwom samen met nog één meisje als beste van haar groepje.

Afgelopen woensdag informeerde Maarten weer eens hoe het er voor stond. 
Paulien had niet zo goed gezwommen. 's Maandags wel, dus ze zouden de volgende keer (dat is maandag) kijken hoe de borstcrawl ging en dan mag ze, indien dat goed gaat, misschien afzwemmen. Ze zouden het er dan op wagen.
Je begrijpt wel dat wij daar stevig van baalden.

Maar de kogel is door de kerk.
Wat er ook gebeurd, afzwemmen of niet, ze gaat van de zwemles af. Dan haalt ze haar diploma maar tijdens het schoolzwemmen.
Ze zwom niet zo goed. Pfft, alsof Inge de Bruin nooit een baaldag zou hebben. Drie á vier keer zwemmen in de week is niet mis als je zes bent!!

vijftien reacties

Klinkt me heel bekent in de oren

Ik heb toen eens een stevig gesprek gehad en al mijn ongenoegen uitgesproken en ook hoe ik over haar dacht.
en ik was gelukkig niet de enige met als resultaat dat ze de week daar op een andere badmeester hadden die het heeft beoordeelt en toen konden de kids waarvan de ouders klachten hadden ingediend en nog meer kinderen uit die groep wel door en een maand later hadden ze allemaal hun B diploma ook al.

En voor Paulien hoop ik dat ze gauw mag afzwemmen en haar fel begeerde papiertje kan laten zien
Succes paulien en zet hem op je kunt het

Ik kan mee als je 3a 4 keer in de week zwemmles hebt wel voorstellen dat de kids dr wel een baaldag tussen hebben zitten vooral op die leeftijd dan gaan kinderen liever spelen


arjana (URL) - 10-11-’06 10:41

Wat belachelijk zeg! Als ze goed kan zwemmen, is dat toch alleen maar te prijzen, geeft de zwemjuf geen rede dat het niet goed ging ofzo?? En inderdaad, 3 tot 4 keer in de week is erg veel, dan mag er HEUS een keer een mindere tussen zitten hoor!! Kom op Paulien, zwem ze er allemaal uit!!


Ellen (E-mail ) (URL) - 10-11-’06 10:42

waarom nu stoppen als ze er bijna is???


Non (URL) - 10-11-’06 13:47

@Non: Omdat het klauwen vol geld kost en ze het op school (binnenkort)ook kan halen. Daarbij verbied ik haar nu om mee te doen aan knustsel/sportclubjes omdat ze zo vaak zwemles heeft, en ze anders de agenda overvol heeft.
Ze moet toch ook nog andere dingen kunnen doen behalve zwemles?
Vandaar.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 10-11-’06 14:06

Ik geef je groot gelijk ze kan mooi met schoolzwemmen doen en dan heeft ze de diploma voor de zomervakantie.Het aa-bad houdt haar alleen vast voor het geld


pauline - 10-11-’06 16:06

@Pauline: Meneer Goor. Paulien zwemt in t bad bij de Calo. Ook nog eens een takkenend rijden ook.
Temeer een punt om daar te stoppen. 2 a 3 keer in de week om kwart voor 5 eten zodat we op tijd zijn maar er toch iets in de buik zit.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 10-11-’06 17:51

Ik geef je groot gelijk dat je er mee stopt. Zo is het niet meer leuk voor Paulien en ook niet voor jullie. Straks krijgt ze nog een hekel aan zwemmen. Lekker op schoolzwemmen en op haar eigen gemak leren hoe het moet. Dan komt ‘t vast goed.
Succes d’r mee!


marleen (URL) - 10-11-’06 21:23

INge de Bruin zal ook wel eens een baaldag hebben, maar ja zij heeft haar diploma’s al ;) ;)


Marnix (URL) - 10-11-’06 21:51

Hoe vindt Paulien deze nieuwe ontwikkelingen?
Ik vind 3 x per week ook wel erg vaak voor een kind hoor. Dan mag je toch zeker wat sneller resultaat verwachten. Hoe lang is ze nu al bezig?


JeeBee (E-mail ) (URL) - 11-11-’06 09:45

Hoe lang heeft ze zwemles dan?
Maar idd..tijdens zwemlestijden is er gewoon geen tijd om te spelen ect ect ect. Jammer.


Non (URL) - 11-11-’06 11:10

@Jeebee en Non: Een jaar en twee maanden. En als het resultaat in hun ogen dan “redelijk” is dan deugd er in mijn ogen iets niet. Dat had dan toch op zijn minst “heel goed” moeten zijn.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 11-11-’06 12:16

dat is inderdaad heel lang! in het buitenbad bij ons moet je het in 3 maanden doen (maar dan ook vier keer in de week) en in het binnenbad doe je het ongeveer in een half jaar (2x in de week) en dan b in een maand of 2 er achteraan (al is dat per kind wel verschillend natuurlijk).
Maar dit is wel erg lang!!:-(


willem (URL) - 11-11-’06 13:05

Het gaat er toch om dat je blijft drijven? En niet om de schoonheidsprijs?


WB (E-mail ) - 11-11-’06 15:15

Klinkt mij ook als geldklopperij in de oren
en dan erbij kindjes die hun diploma`s
met schoolzwemmen hebben gehaald zijn ook goed hoor ;-)
Ik blijf tenminste nog drijven………
hoewel kan ook een andere oorzaak hebben (h)


Ina (URL) - 11-11-’06 16:17

Dat is inderdaad veel te lang. Dat zegt wel het een en ‘t ander over de kwaliteit van het zwemonderwijs. Jullie waren een leuke melkkoe…. Groot gelijk dat je het nu anders gaat doen.


JeeBee (E-mail ) (URL) - 11-11-’06 18:03


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.