Verhaaltje

Zo vlak voor het naar bed gaan wil ik jullie nog snel een komisch verhaaltje vertellen.
Ik had met Maarten afgesproken dat we elkaar zouden treffen op het station om uit eten te gaan. ( Uiteindelijk belanden we hier)
Aangezien ik aan de vroege kant was besloot ik te wachten op een bankje vlak bij de trap waar Maarten het perron op zou komen.

Naast mij zaten een paar NS-meneren die gezellig zaten te babbelen. Er kwamen twee jonge grietjes, waarvan 1 met een brandende sigaret, vragen waar de trein naar Meppel stond. "Je mag hier niet roken" werd haar medegedeeld.
Er werd door de NS-meneren flink ge-ouwehoerd tegen deze dames. "Je mag hier niet rok'n want ie hebt gien rek in de piep'n" zei de grootste lolbroek. "Piet Zoomers. Is er ook een Piet Winters. Jawel...die heeft hier nog gewerkt".

Ik moest er wel om lachen en dat was natuurlijk hardstikke fout. Toen de meisjes op weg waren maar hun trein begon hij tegen mij aan te "zemelen".
Wat ik ging doen. "Ik wacht op de trein van Utrecht".
Of daar dan een speciaal iemand in zat. En dat ik dan wel goed gek met hem was om op hem te gaan zitten wachten op het station.
Hoe lang ik hem dan al kende. "Maar naar zes jaar dan ben je d'r toch wel flauw van. Dan wil je toch wel wat nieuws. Je rijd toch ook niet zes jaar in een auto. Dan is het een old timer".
Waarop ik antwoorde dat sommige old timers heel erg mooi zijn. Hij stil was  en zijn collega vreselijk in de lach schoot.

Hij ruilde zijn vriendinnen wel om de zoveel jaar om. Want...in den beginne waren ze zo dun (ongeveer 3 cm) maar naar verloop van tijd waren ze heel dik. Zijn vrouw ook, die deed haar corset 's avonds uit en dan viel alles over het bed...net een dik zwien.
Het lag op het puntje van mijn tong om te zeggen. "Thuis niet al te veel te vertellen zeker en daarom heb je nu zo'n groot woord" maar daar kreeg ik helaas de tijd niet voor. Hij was al weer op weg naar een trein.
U hoort het al. Voor een beetje lol moet je op het station zijn ;-)

Overigens gebeurde deze conversatie geheel in het "plat". Dus t valt allemaol best wel met heur. D'r wordt nog wel plat praot.

achttien reacties

en wanneer mogen wij dan (weer) een keer mee? Weet je wat ook leuk is? Jullie dochter zegt steeds dat mama haar vrijdag op komt halen, maar vlgs. ons heeft ze geen idee wanneer dat is: morgen, overmorgen? In ieder geval niet vandaag want dan was ze niet gaan slapen:-D


pa en mam - 03-08-’06 22:18

Op zo,n moment is het jammer dat de trein geen vertraging had


arjana (URL) - 03-08-’06 23:07

Ha ha ! Ik zie die heren daar al staan. Zwaar verveelt en constant om zich heen kijkend naar een volgend slachtoffer om tegen aan te kletsen.


Marmein (E-mail ) (URL) - 03-08-’06 23:12

Ja heur,d’r wordt nog wel plat eproat. Ak bij mien va en moe binne,doe wij dat ok.

Dat restaurant lijkt me zo gek nog niet, als ik kijk naar het menu.
maar eh…krokodilleloempia’s???


Indigo (URL) - 03-08-’06 23:22

Je weet zeker dat je niet bij Bertje gegeten hebt
je krijgt daar geld toe, lees ik bij het menu
zie regelmatig staan + 2,50
persoonlijk zou ik dan voor de scampi`s gaan levert 7,50 op
nou dan neem ik de knoflookmayo voor lief…..


Ina (URL) - 04-08-’06 00:15

Meestal zijn die NS-ers niet zo (klant)vriendelijk, op enkele uitzonderingen na dan.


Westbrabander (WB) (E-mail ) (URL) - 04-08-’06 00:45

@Pa&mam: Bij Bente gebeurd alles op vrijdag. De grap is dat de dingen die ze vertelt over vrijdag 9 van de 10 keer ook kloppen :-)

@indigo: Die loempia’s vond ik ook wel spannend klinken, toch heb ik ze niet geprobeerd.

@Ina: Hahaha :-D Dat is nog eens service of niet. Geld toe krijgen als je het eet. Moet er toch iets met die scampi’s aan de hand zijn lijkt mij (h)


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 04-08-’06 09:04

Nooit loop’n de trein’n op tied en net nou, aj zo’n keerl eem op zien nummer wilt zett’n, rieden’n ze gewoon volgn’s ‘t boekie. (h)


Ellebelle (E-mail ) (URL) - 04-08-’06 09:10

Leuke kwebbelaars dus, daar op het Zwolse station.

Was het eten ook lekker?


Vrouwke (URL) - 04-08-’06 09:15

Hahaha, prachtig die opmerkingen. Gelukkig dat je het niet plat neergezet had want dan ik er geen jota van gesnapt. Trouwens, op http://www.omroephumor.nl staan leuke anakdotes van dingen die omgeroepen worden op stations en in treinen.


zontomaatje (URL) - 04-08-’06 09:46

@Westbrabander: ik reis nogal veel met het openbaar vervoer en mijn ervaring is dat er onder het NS-personeel in doorsnee net zo veel humorist dan wel chagrijn zijn als bij de rest van de Nederlandse bevolking. En met de (klant)vriendelijkheid heb ik zelden problemen. Alleen moet je 30 seconden voor het vertrek van de trein natuurlijk geen uitgebreid vriendelijk verhaal gaan verwachten. Maar kort en beslist is nog niet onvriendelijk.


Frans54 (URL) - 04-08-’06 12:59

@Vrouwke: Het was perfect. Weer een eet adresje erbij :-)


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 04-08-’06 17:35

Het menu ziet er goed uit. Wat heb je gegeten? Dat je nog trek had, na zo’n gesprekje met zo’n opgezwollen blaaskaak!


JeeBee (E-mail ) (URL) - 04-08-’06 19:43

@Jeebee: De kippenbouillon, mixed grill en caopucinnomousse. Maarten had de salade met gerookte eend, mixed grill en witte chocolademousse.

Wat het gesprekje betreft. Ik was er op voorbereid (zag de bui al hangen) en dat scheelt de helft. En ik had er wel plezier in om hem de loef af te steken met mijn antwoorden :-)


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 04-08-’06 20:39

Wat een lolbroeken zeg, die ns-meneren. Maar goed, datti ut perron niet op bunnne gaon, want dat mag tegenwoordig niet meer zonder geldig plaatsbewijs. Hadden ze daar tegen je aan staan te zeuren.


Vedat (E-mail ) (URL) - 05-08-’06 00:41

wat een lol en plat dus….. :] :] Dat zijn de leuke dingen, die het doen :-]


st@@rtje (E-mail ) (URL) - 05-08-’06 00:44

Nou goa ik einglek’s nooit met de trein..
Moar als je dit soor malle ding’n tég’n kunt komm’n, is misschien wal een keer een goei reed’n, um tog ies een moal die “lange gele bus met iezer’n wieln” te nimm’n..
Dan kun in elk geval wal lach’n :-D

In-ies weet ie het dan…. “ie wilt kondukteur ofzo wodd’n” ;-)


RideR (E-mail ) (URL) - 05-08-’06 08:16

Jammer dat je geen gelegenheid had voor een weerwoord. %-)
Dat restaurant lijkt me ook wel wat. Helaas, zoals de meeste restaurants in Zwolle (en elders ook trouwens), pas tegen de avond open. Ik vind het zo heerlijk om ‘s ochtends wat rond te struinen door de stad, om een uur of één uitgebreid en goed lunchen, als toetje naar De Slegte en dan huiswaarts, zodat ik om een uur of zeven weer thuis ben.


annabee (E-mail ) (URL) - 05-08-’06 20:11


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.